| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Η Silicon Valley της Κίνας έχασε τα σκήπτρα ως η πόλη «με τις καλύτερες επιδόσεις» – Ποιά πήρε την θέση της;

 

Πέμπτη, 00:01 - 31/10/2019

 

   Share

 

του Eamon Barrett

 

Η Σενζέν, μια πόλη που αποκαλείται συχνά η Silicon Valley της Κίνας, δεν είναι πλέον στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Milken Institute με τις κινεζικές πόλεις με τις καλύτερες επιδόσεις. Η μητρόπολη του νότου, η οποία πριν από 40 χρόνια ήταν απλώς ένα ψαροχώρι στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ, είναι πλέον στη 2η θέση της λίστας. Στη θέση του γνωστού τεχνολογικού κόμβου βρίσκεται η Τσενγκντού – μια πόλη γνωστή για τα όμορφα panda της.

 

 

Ο Δείκτης Κινεζικών Πόλεων με τις Καλύτερες Επιδόσεις για το 2019 χωρίζει 264 πόλεις της Κίνας σε δύο ομάδες, όπως αναφέρει η δεξαμενή σκέψης στην ιστοσελίδα της: μία ομάδα για τις μεγάλες πόλεις και μία για τις μικρές και μεσαίες πόλεις. Στην κορυφή της λίστας με τις μικρότερες πόλεις είναι το Ντονγκουάνγκ – ένας κόμβος μεταποίησης κοντά στη Σενζέν. Όσο για τις τρεις μεγαλύτερες μητροπόλεις, αυτές είναι η Τσενγκντού, η Σενζέν και το Πεκίνο.

 

Η Τσενγκντού, πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας του Σετσουάν, είναι ξεκάθαρα μια μεγάλη πόλη. Με πληθυσμό 16 εκατομμυρίων, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αστική περιοχή της Κίνας, ενώ το ακαθάριστο περιφερειακό προϊόν της πόλης άγγιξε τα 220 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.

 

Η κυβέρνηση της Κίνας, πάντως, κατατάσσει την αποκαλούμενη και «Πόλη της Αφθονίας» στις πόλεις Κλίμακας 2, πίσω από τις τέσσερις πόλεις Κλίμακας 1 – το Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Γκουάνγκτζου και τη Σενζέν – με όρους μεγέθους, πλούτου, και ευρύτερης σημασίας.

 

Σύμφωνα με την έκθεση του Milken Institute, η Τσενγκντού είναι πρώτη ως προς την ανάπτυξη της απασχόλησης τα τελευταία πέντε χρόνια και πέμπτη ως προς την ανάπτυξη των μισθών. Η πόλη ήταν τέταρτη με όρους ανάπτυξης των ξένων άμεσων επενδύσεων πέρυσι, ενώ η έκθεση σημειώνει ότι «η γεωγραφική τοποθεσία της πόλης την καθιστά σημαντική πύλη για τη νοτιοδυτική περιφέρεια της Κίνας».

 

Σύμφωνα με την εταιρεία επενδύσεων ακινήτων CBRE, η Τσενγκντού προτιμάται ιδιαίτερα ως προορισμός επενδύσεων των logistics operators. Η πόλη κατασκευάζει ένα δεύτερο αεροδρόμιο, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2021 και θα διαχειρίζεται 90 εκατομμύρια επιβάτες και 2 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων ετησίως. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το νέο Αεροδρόμιο Daxing του Πεκίνου – το μεγαλύτερο του κόσμου – θα διαχειρίζεται 100 εκατομμύρια επιβάτες τις περιόδους αιχμής.

 

Η Τσενγκντού, επιπλέον, βρίσκεται κοντά σε μια πληθώρα εθνικών οδών καθώς και στην πηγή του ποταμού Γιανγκτσέ, ο οποίος υποστηρίζει την ύψους 5,28 τρισεκατομμυρίων δολαρίων περιφερειακή οικονομία που είναι γνωστή ως Οικονομική Ζώνη του Ποταμού Γιανγκτσέ.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....