Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 11/10/18

Η Tencent & Τα μεγάλα χρηματιστηριακά προβλήματα

 

Αν και είχε πιάσει τα 200δις δολάρια σε κεφαλαιοποίηση φέτος, περισσότερα από κάθε άλλη εταιρεία στον κόσμο, η Tencent αντικαταστάθηκε από την Exxon Mobil Corp. στην κορυφαία δεκάδα με βάση την κεφαλαιοποίηση. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν η μετοχή της έφτασε σε ιστορικά υψηλά τον Ιανουάριο, η εταιρεία με έδρα τη Shenzhen βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα μαζί με την Apple, την Alphabet (Google), τη Microsoft και την Amazon.com.

 

 

Μάλιστα  η απόδοση της μετοχής είχε φτάσε στο 67.000% από την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της έως τον Ιανουάριο, όμως γύρισε πτωτικά φέτος μετά από μία σειρά αρνητικών εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένης μίας σπάνιας πτώσης στην κερδοφορία της και μίας κρατικής παρέμβασης στα ηλεκτρονικά παιχνίδια στην Κίνα. Σε γενικές γραμμές η πτώση των αναδυόμενων χρηματιστηρίων και των βασικών κινεζικών χρηματιστηριακών δεικτών δεν άφησε ανεπηρέαστη την μετοχή της Tencent . Έτσι και έχοντας καταγράψει απώλειες 40% από τις 23 Ιανουαρίου καταγράφει μια σημαντική πτώση η οποία την έφερε εκτός δεκάδας από τη λίστα με τις κορυφαίες εισηγμένες παγκοσμίως.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....