| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η Tesla & Τα προβλήματα στην Κίνα

 

Τρίτη, 00:01 - 23/03/2021

 

   Share

 

Η Tesla αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες σε μια από τις κρίσιμες βάσεις πελατών της, και κάποιοι αισιόδοξοι παρατηρητές της εταιρείας αρχίζουν και γίνονται ολοένα και πιο νευρικοί.

 

 

Την Παρασκευή, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Κίνα απαγορεύει τη χρήση οχημάτων της Tesla από το προσωπικό του στρατού και των κρατικών εταιρειών εξαιτίας ανησυχιών που αφορούν την ασφάλεια. Η Κίνα φέρεται να ανησυχεί ότι τα οχήματα θα μπορούσαν να ηχογραφήσουν και να παρακολουθήσουν τους διαλόγους και τα τεκταινόμενα μέσα σε αυτά, στέλνοντας δεδομένα πίσω στην εταιρεία η οποία έχει έδρα στις ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον μετέφερε η Journal, επικαλούμενη πηγές της.

 

Παράλληλα, το Bloomberg μετέδωσε την Παρασκευή ότι τα οχήματα της Tesla θα απαγορευθούν από στρατιωτικές βάσεις και στρατόπεδα.

 

Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα του Fortune για κάποιο σχόλιο. Η μετοχή της εταιρείας έπεφτε αρχικά κατά 3% την Παρασκευή το πρωί, προτού συμμαζέψει κάπως τις απώλειες στο 1%.

 

«Νομίζω ότι από μόνη της η είδηση δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ως προς την επίδρασή της στην Tesla. Όμως, είναι σημαντικό το γεγονός ότι το Πεκίνο λέει πως ο Μεγάλος Αδερφός παρακολουθεί» είπε ο Dan Ives της Wedbush στο Fortune.

 

«Η ευρύτερη έγνοια» λέει, «η οποία πάντα υπήρχε μεταξύ των επενδυτών, ήταν κατά πόσο η Κίνα θα προσπαθούσε να κόψει τα φτερά της Tesla εάν αυτή γινόταν πολύ επιτυχημένη στη χώρα». Και προσθέτει: «Ο φόβος μεταξύ των μέχρι τώρα αισιόδοξων παρατηρητών είναι να μη μετατραπεί όλο αυτό σε μια χιονοστιβάδα».

 

Η Tesla έχει γίνει πολύ επιτυχημένη στην περιοχή. Ο αναλυτής της Morningstar, David Whiston, παρατήρησε σε σημείωμά του τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιμετωπίζει «κίνδυνο συγκέντρωσης πελατών» καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα αποτελούν συνολικά το 69% των εσόδων της για το 2020, σε σχέση με το 56% που ήταν το 2015.

 

Εντωμεταξύ, ο Ives εκτιμά ότι η Κίνα θα αντιστοιχεί στο 40% των παραδόσεων οχημάτων της Tesla έως το 2022.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....