| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Η Visa & Το super crypto

 

Τρίτη, 00:01 - 30/03/2021

 

   Share

 

Σε μία σημαντική ανακοίνωση προχώρησε σήμερα η πολυεθνική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Visa, η οποία «σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες των fintechs», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κορυφαίος εκπρόσωπός της.

 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg τη Δευτέρα, συγκεκριμένα, η Visa ανακοίνωσε ότι το δίκτυο πληρωμών της θα χρησιμοποιεί ένα κρυπτονόμισμα που έχει σταθερή ισοτιμία με το αμερικανικό δολάριο για την εκκαθάριση των συναλλαγών, καθώς τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αποδοχή από το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

 

Μετά την ανακοίνωση της Visa το Bitcoin επέστρεψε πάνω από τα 58.000 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 6,3%.

 

Στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, η Visa θα χρησιμοποιήσει το USD Coin για την εκκαθάριση συναλλαγών σε Ethereum, με τη βοήθεια της πλατφόρμας Crypto.com και της Anchorage, μιας τράπεζας ψηφιακών assets.

 

Η Visa, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, θα προσφέρει την εν λόγω υπηρεσία σε περισσότερους συνεργάτες αργότερα μέσα στο 2021.

 

Παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εταιρείες αρχίζουν να «αγκαλιάζουν» τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain έπειτα από μία και πλέον δεκαετία από τη δημιουργία του bitcoin το 2009.

 

Ο Τζακ Φόρεστελ, επικεφαλής προϊόντων της Visa δήλωσε ότι η κίνηση της εταιρείας αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης προσπάθειας για την εξυπηρέτηση των χρηματοπιστωτικών – τεχνολογικών (fintech) εταιρειών.

 

Οι εταιρείες fintechs που σχετίζονται με την αγορά των crypto «θέλουν συνεργάτες που κατανοούν την επιχείρησή τους και τις πολυπλοκότητες του ψηφιακού νομίσματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φόρεστελ και πρόσθεσε ότι η «σημερινή ανακοίνωση σήμερα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες των fintechs».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....