Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 11/01/19

Η Xiaomi, το αποτυχημένο IPO, αλλά και τα μεγάλα κέρδη στους βασικούς μετόχους

 

Η Xiaomi Corp. είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς η ένταξη μιας εταιρείας στο Χρηματιστήριο μπορεί να δώσει σε ένα συγκεκριμένο αριθμό μετόχων πολλά χρήματα, ακόμη και αν η IPO αποδειχθεί αποτυχημένη. Όπως έγραψε το Bloomberg σε δημοσίευμα του, η μετοχή έχασε περίπου το 30% της αξίας της κατά τους έξι μήνες που ακολούθησαν το ντεμπούτο της στο Χονγκ Κονγκ, καθιστώντας την αξίας τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αρχική δημόσια προσφορά (IPO) να έχει τη χειρότερη απόδοση σε όλη την πόλη, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

 

 

Η πίεση πωλήσεων ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα μετά την εκπνοή μιας υποχρεωτικής περιόδου κατοχής για ορισμένους επενδυτές την Τετάρτη. Για όσους «έσπασαν» τη μετοχή επιδιώκοντας να παρουν χρήματα νωρίτερα, η εκφόρτωση των μετοχών αυτή την εβδομάδα αποδείχτηκε εξαιρετικά κερδοφόρα. Κατέβαλαν ούτε λίγο ούτε πολύ μόλις 1,95 σεντς για τη βιασύνη τους να εισπράξουν μετρητά το Σεπτέμβριο 2010 αντί του Μαΐου 2011, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας στο Πεκίνο. Σχεδόν 4 δισεκατομμύρια μετοχές πωλήθηκαν στην τιμή αυτή. Οι πρώτοι κάτοχοι θα μπορούσαν να έχουν ενθυλακώσει μια απόδοση της τάξεως του 56,823% αν πωλούσαν στο κλείσιμο της Τρίτης 11,10 δολάρια, χωρίς να ληφθεί υπόψη το slpit των μετοχών.

 

Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τους επενδυτές επειδή σπεύδουν να μπλοκάρουν αυτές τις αποδόσεις πριν τα πράγματα επιδεινωθούν για την Xiaomi. Οι αναλυτές μείωσαν τις προβλέψεις κερδών και πωλήσεων, αποδίδοντάς τα στην επιβραδυνόμενη αγορά smartphones της Κίνας και στην εντατικοποίηση του ανταγωνισμού.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....