| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

ΗΠΑ: Η οικονομία βάρυνε στις εκλογές

 

Τετάρτη, 04/11/2020

 

   Share

 

Η διαχείριση της πανδημίας από τον Τραμπ δεν ήταν το ζήτημα που καθόρισε την έκβαση των αμερικανικών εκλογών, αλλά η οικονομία, δηλώνει ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις Πέτερ Μπάιερ.

 

 

Όλα δείχνουν ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε υπερβολικά μεγάλη σημασία στη διαχείριση της πανδημίας απότι η κυβέρνηση Τραμπ, υποτιμώντας ταυτόχρονα οικονομικά ζητήματα, εκτιμά σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις Πέτερ Μπάιερ:

 

«Εκ των υστέρων τόσο εγώ όσο και πολλοί αναλυτές και πολιτικοί αμφισβητούν το ρόλο που έπαιξε η διαχείριση της πανδημίας στις εκλογές. Όπως αποδεικνύεται πρόκειται για λανθασμένη εκτίμηση. Το κορυφαίο ζήτημα των εκλογών ήταν, όπως όλα δείχνουν, η οικονομία. Ο πρόεδρος Τραμπ υποσχέθηκε πολλά. Αθέτησε αρκετές υποσχέσεις, κάποιες όμως τις τήρησε».

 

Ο πρόεδρος Τραμπ διαθέτει ισχυρή οικονομική βάση

 

Όπως και πριν από τέσσερα χρόνια έτσι και τώρα πολλοί είναι εκείνοι που απορούν για τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ. Ποια είναι και γιατί στηρίζουν μια τόσο εκκεντρική και εγωκεντρική προσωπικότητα;

 

«Την απάντηση τη βρίσκει κανείς στην επαρχία και όχι στις ακτές των ΗΠΑ. Εκεί διαπιστώνεις ότι ο πρόεδρος Τραμπ διαθέτει μια πολύ ισχυρή εκλογική βάση. Είναι κόσμος που αισθάνεται ότι έχει αφεθεί στη μοίρα του, δεν έχει αποκομίσει οφέλη από την τεχνολογική πρόοδο και βρίσκεται συχνά εκτός αγοράς εργασίας ή είναι άνεργος. Για πολλά εκατομμύρια Αμερικανούς ο Τραμπ είναι ένα είδος σωτήρα. Μπορείς να μάθεις πολλά όταν συνομιλείς με απλούς Αμερικανούς που δεν ζουν οπωσδήποτε στις αμερικανικές ακτές», αναφέρει ο Μπάιερ.

 

Ο ηγετικός ρόλος της Γερμανίας στην Ευρώπη

 

Όσον αφορά την αντίδραση της Ευρώπης αλλά και της Γερμανίας για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις δηλώνει:

 

«Θα πρέπει να αποδεχόμαστε τα εκλογικά αποτελέσματα των στενών μας εταίρων. Αυτό όμως δεν αρκεί. Για αυτό θεωρώ θετικές τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας ότι στις διατλαντικές σχέσεις δεν χρειαζόμαστε ένα ξεκίνημα από το μηδέν, αλλά μια νέα συμφωνία, ένα new deal. Από γερμανικής πλευράς θα πρέπει τώρα να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη και όχι μόνο να μιλάμε για αυτή. Η Γερμανία οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη. Αυτό είναι σημαντικό για τις διατλαντικές σχέσεις είτε ο αμερικανικός πρόεδρος ονομάζεται Ντόναλντ Τραμπ είτε Τζο Μπάιντεν».

 

Φίλιπ Μάι, DLF

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος

Deutsche Welle

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....