Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:45 - 12/07/18

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όσες εταιρείες συμμετέχουν στον «Nord Streem 2»

 

Με κυρώσεις απείλησε η Ουάσιγκτον τις δυτικές εταιρείες, οι οποίες στηρίζουν τον ρωσικό αγωγό «Nord Streem 2», ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία.

 

 

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν σ’ αυτό το έργο επιλέγουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία ενέχει τον κίνδυνο να τους επιβληθούν κυρώσεις» τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

 

«Πιστεύουμε ότι ο αγωγός θα υπονομεύσει την ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης, δίνοντας στη Ρωσία άλλο ένα εργαλείο για τον πολιτικό καταναγκασμό των ευρωπαϊκών χωρών, και ειδικά της Ουκρανίας» έσπευσε να προσθέσει.

 

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, άλλωστε, επεσήμανε ότι «η Ρωσία αντιλαμβάνεται ότι αυτό το έργο διχάζει την Ευρώπη και το αξιοποιεί προς όφελός της».

 

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Τετάρτη τη Γερμανία ότι είναι «αιχμάλωτη» της Ρωσίας, εξαιτίας της ενεργειακής της εξάρτησης από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

 

Το Βερολίνο υπενθυμίζεται ότι έχει ταχθεί υπέρ του ρωσικού αγωγού, ο οποίος θα διαπερνά τη Βαλτική και θα καταλήγει στη Γερμανία, αποφεύγοντας τα εδάφη της Oυκρανίας.

 

Στο έργο έχουν επενδύσει πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες και συγκεκριμένα, οι γερμανικές Wintershall και Uniper, η αυστριακή ΟMV, η αγγλο-ολλανδική Shell και η γαλλική Engie.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....