Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

27/12/18

ΗΠΑ: Συνεχίζεται για 5η ημέρα η αναστολή λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους

 

Περί το ένα τέταρτο των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ παρέμενε σε αναστολή λειτουργίας την Τετάρτη, για πέμπτη συναπτή ημέρα, και δεν υπήρχε απολύτως καμία ένδειξη πως διεξάγονταν διαπραγματεύσεις προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η χρηματοδότηση την οποία απαιτεί ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το Τείχος που θέλει να εγερθεί στα νότια σύνορα της χώρας του με το Μεξικό.

 

 

   Ερωτηθείς πόσο θα διαρκέσει το νέο shutdown, η αναστολή της λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, ο Τραμπ απάντησε «όσο χρειαστεί».

 

   «Χρειαζόμαστε το Τείχος. Χρειαζόμαστε ασφάλεια για τη χώρα μας. Ακόμη κι από αυτήν εδώ τη σκοπιά. Έχουμε τρομοκράτες που έρχονται για να περάσουν από τα νότια σύνορά μας», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του στους αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ, η οποία δεν είχε αναγγελθεί για λόγους ασφαλείας.

 

   Ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία, ο Τραμπ επιμένει ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται να υψωθεί ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, για να ανασχεθεί η παράτυπη μετανάστευση και η ροή των ναρκωτικών που διακινούνται προς τη χώρα του.

 

   Αλλά οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να εγκρίνουν το κονδύλι των 5 δισεκατομμυρίων που απαιτεί ο Ρεπουμπλικάνος, το οποίο θεωρούν πολιτικαντισμό και σπατάλη.

 

   Τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και η Γερουσία δεν θα επαναλάβουν τις εργασίες τους πριν από σήμερα στις 16:00 (τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας). Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Κογκρέσο και να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά τη νίκη της αντιπολίτευσης στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου μήνα.

 

   Το shutdown, που άρχισε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) πλήττει περί το 25% των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Βαρύτερα πλήττονται το υπουργείο Εμπορίου, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εσωτερικών, το Στέιτ Ντιπάρμεντ και το υπουργείο Στέγης και Αστικής Ανάπτυξης.

 

   Εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι λειτουργοί εργάζονται χωρίς να πληρώνονται, ενώ σε άλλους έχει δοθεί άδεια άνευ αποδοχών.

 

   Ο Τραμπ διαβεβαίωσε την Τρίτη πως η οικονομία των ΗΠΑ πάει «πολύ καλά», αλλά πρόσθεσε πως δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα τερματιστεί η αναστολή της λειτουργίας τμήματος του αμερικανικού ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, που προκαλεί μεγάλη νευρικότητα στις αγορές.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....