| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

ΗΠΑ: Φοβούνται πυρηνικό «χτύπημα» του Τραμπ -Επαφές Πελόζι με αρχηγό ενόπλων δυνάμεων

 

Παρασκευή, 08/01/2021

 

   Share

 

Βολές και χαρακτηρισμούς για την ψυχική υγεία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, εξαπέλυσε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι, εκφράζοντας ανησυχίες για την πρόσβαση του Τραμπ στους κωδικούς των πυρηνικών.

 

 

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πέλοζι γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τη λήψη προφυλάξεων για να διασφαλιστεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να πυροδοτήσει εχθροπραξίες ή να διατάξει μια πυρηνική επίθεση στις εναπομείνασσες δύο εβδομάδες στο αξίωμά του.

 

«Η κατάσταση αυτού του ψυχικά ασταθή προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεσή του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας», δήλωσε η Πελόζι σε επιστολή της προς τους βουλευτές.

 

Πάντως, δεν είναι σαφές εάν υπάρχει κάποιος μηχανισμός για τον περιορισμό της πρόσβασης ενός προέδρου σε τέτοιες διαβαθμισμένες πληροφορίες.
 

Φυσικά, εάν ο Τραμπ απομακρυνόταν από το αξίωμα, θα έχανε και την πρόσβαση στους κωδικούς, αλλά δεν είναι σαφές εάν το υπουργικό συμβούλιο ή η Γερουσία αισθάνονται υποχρεωμένοι να συνεχίσουν αυτήν την πορεία.

 

Ωστόσο, φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι το Σώμα που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς θα προχωρήσει σε παραπομπή Τραμπ για δεύτερη φορά.

 

Η Πελόζι απηύθυνε δημοκρατική έκκλήση για απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, αφού ο πρόεδρος υποκίνησε βίαιο όχλο υποστηρικτών του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο.

 

Όσον αφορά τη δυνατότητα επίκλησης της 25ης τροπολογίας για την απομάκρυνση του Τραμπ, η Πελόζι είπε: «Χθες, ο Schumer και εγώ κάναμε ένα τηλεφώνημα στον Αντιπρόεδρο Πενς, και εξακολουθούμε να ελπίζουμε να ακούσουμε από αυτόν το συντομότερο δυνατό μια θετική απάντηση για το αν αυτός και το Υπουργικό Συμβούλιο θα τιμήσουν τον όρκο τους προς το Σύνταγμα και τον αμερικανικό λαό».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....