Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 10/08/18

Θα αποχωρήσει τελικά η Tesla από το Χρηματιστήριο;

 

του Chris Morris

 

Η πρόθεση του Έλον Μασκ να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο είναι τόσο σοβαρή που το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει ήδη συζητήσει το θέμα αρκετές φορές.

 

 

Έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla εξέδωσαν ανακοίνωση χθες Τετάρτη, όπου παραδέχονται ότι οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο συνεχίζονται από την περασμένη εβδομάδα.

 

Την Τρίτη, ο Μασκ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εξαγοράσει εξ ολοκλήρου την εταιρείαγια 420 δολάρια ανά μετοχή.

 

«Την περασμένη εβδομάδα, ο Έλον Μασκ ξεκίνησε μια συζήτηση με το διοικητικό συμβούλιο ως προς την αποχώρηση της εταιρείας από το χρηματιστήριο» έγραψαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. «Η συζήτηση αφορούσε και τον τρόπο με τον οποίο μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Tesla, ενώ έθιξε και το ζήτημα της χρηματοδότησης για να συμβεί κάτι τέτοιο. Το διοικητικό συμβούλιο έχει συναντηθεί αρκετές φορές την τελευταία εβδομάδα και προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για να αξιολογήσει την κατάσταση».

 

Η δήλωση δεν προέρχεται από το σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Συγκεκριμένα, αποδίδεται στους Brad Buss, Robyn Denholm, Ira Ehrenpreis, Antonio Gracias, Linda Johnson Rice και James Murdoch.

 

Η Tesla έχει προκαλέσει αρκετή πόλωση στην Wall Street και η επικοινωνία του Μασκ με τους αναλυτές δεν ήταν πάντα η καλύτερη. Στην ανακοίνωση των προθέσεών του για έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο, ο ίδιος ανέφερε ότι έχει ήδη εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας ανέβηκε ύστερα από την ανακοίνωση.

 

Σε επιστολή του προς τους υπαλλήλους της Tesla, ο Musk προσέθεσε ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση, αλλά ο λόγος για τον οποίο γίνεται όλο αυτό είναι να δημιουργηθεί εκείνο το περιβάλλον που θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη λειτουργία της Tesla». Και καταλήγει ως εξής: «Δεδομένου ότι η μετοχή της εταιρείας είναι η πιο ‘σορταρισμένη’ στην ιστορία του χρηματιστηρίου, η παραμονή μας σ’ αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν κίνητρο να επιτίθενται στην εταιρεία».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....