| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Χ. Θεοχάρης: «Ο κόσμος χρειάζεται διακοπές»

 

Σάββατο, 03/04/2021

 

   Share

 

Συνέντευξη στην Frankfurter Allgemeine Zeitung παραχώρησε ο Έλληνας υπ. Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παρουσιάζει τα σχέδια της Ελλάδας για έναρξη της τουριστικής σεζόν στα μέσα Μαΐου δηλώνοντας ότι αναμένει ικανοποιητική ζήτηση σε μια μακρά φθινοπωρινή σεζόν.«Ο κόσμος χρειάζεται διακοπές. Όλοι έχουμε άγχος» αναφέρει ο Έλληνας υπουργός τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει διακοπές ειδικά φέτος.

 

 

«Κι αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει τη χώρα μας να επιστρέψει στην κανονικότητα. Επειδή οι παραθεριστές είναι μέρος της κανονικής ζωής μας» σημειώνει ο Χάρης Θεοχάρης, παρουσιάζοντας αναλυτικά στο γερμανικό κοινό τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για προσεκτικό άνοιγμα του τουρισμού από τις 14 Μαΐου. 

 

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων: «Σε σχέση με το 2019 χάσαμε το 2020 το 75% (στον τομέα του τουρισμού). Εξαρτώμαστε πολύ από την εναέρια κυκλοφορία, την οποία πολλοί αποφεύγουν. Οι Γερμανοί θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με αυτοκίνητο μέσω Αυστρίας και Ελβετίας». Σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης τιμών στον χώρο του τουρισμού ο υπ. Τουρισμού απαντά: «Δεν το βλέπω ως πρόβλημα. Η προσφορά θα είναι ευρεία διότι οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων δεν μπορούν να αντέξουν μια δεύτερη χρονιά κλεισίματος (...)». Όσο για το αν η κρίση του κορωνοϊού αποτελεί για την Ελλάδα ευκαιρία να εξελίξει το τουριστικό της μοντέλο ο Χ. Θεοχάρης εκτιμά: «Κάποια στιγμή το 2022 ή το 2023, θα επιτύχουμε και πάλι τις επιδόσεις του 2019 και στη συνέχεια θα χρειαστούμε έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό αναπροσανατολισμό (...) Θέλουμε να βασιστούμε όχι μόνο στον καλό καιρό και στα πολιτιστικά αγαθά που μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιες, αλλά και σε στρατηγικές για μια πιο ισορροπημένη προσφορά, περισσότερους προορισμούς και διαφορετικούς τύπους τουρισμού, από καταδύσεις μέχρι σκι».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....