| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Θετική ατζέντα αλλά και κυρώσεις στο τραπέζι για την Τουρκία – Το «Αϊζενχάουερ» στη Σούδα

 

Κυριακή, 21/03/2021

 

   Share

 

Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» είναι από το πρωί του Σαββάτου στη ναυτική βάση της Σούδας. Τις προσεχείς μέρες θα το επισκεφθεί ο πρωθυπουργός. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει μια καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία στο προσφυγικό αλλά εξετάζει και κυρώσεις εάν συνεχιστούν οι προκλήσεις.

 

 

Το καρότο και το μαστίγιο θέλει η Αθήνα με φόντο το τραπέζι της Συνόδου Κορυφής, στις 25 και 26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Τάσσεται υπέρ μιας θετικής ατζέντας με την Τουρκία αλλά ταυτόχρονα τονίζει ότι και οι κυρώσεις θα πρέπει να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, εφόσον η Τουρκία επιδείξει εκ νέου παραβατική συμπεριφορά.

 

«Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο διττός δρόμος της θετικής ατζέντας με μια καλύτερη συνεργασία στο προσφυγικό από τη μια αλλά και με την προοπτική οικονομικών κυρώσεων από την άλλη αν η Τουρκία επιστρέψει σε παραβατικές συμπεριφορές, είναι ο σωστός» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

 

Ενώ κορυφώνονται οι διεργασίες για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισημαίνει ότι δεν μπορεί να δοθεί λευκή επιταγή στην Τουρκία, ενώ για να εξεταστεί η θετική ατζέντα για την γείτονα πρέπει να μην παραβιάσει τον όρο της πλήρους συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

 

«Η προοπτική λήψης μέτρων θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά τον Μάρτιο. Όπως έχω πει, δεν δίνουμε «άφεση αμαρτιών» στην Τουρκία» τόνισε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».

 

Η άφιξη του επιβλητικού αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ στο λιμάνι της Σούδας, είναι ένα σαφές μήνυμα των ΗΠΑ που αναγνωρίζουν τον ρόλο της Ελλάδας ως μια από τις πιο σημαντικές χώρες για την άμυνα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου.

 

Παράλληλα στο Πετροχώρι της ΞάνθηςΈλληνες και Αμερικανοί αρματιστές επιδόθηκαν σε άσκηση διπλής ενέργειας με ελληνικά Leo 2 Hell και αμερικανικά άρματα μάχης Abrams.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....