Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/03/19

Θετικό το ξεκίνημα του ομολόγου

 

Όπως σχολιάζει και το Bloomberg, απολύτως ικανοποιητικό ήταν το ντεμπούτο του νέου δεκαετούς ομολόγου, λήξης 12/03/2028, στην Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ), παρά το γεγονός ότι συνέπεσε με τα νέα καμπανάκια του ΔΝΤ, ενώ ήρθε στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup να αναβάλλει για τον Απρίλιο την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. 

 

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση το νέο ομόλογο διαπραγματεύθηκε στο 100% της αξίας του, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,87% και το spread έναντι του γερμανικού δεκαετούς να κινείται στις 381 μονάδες βάσης. Σημειώνεται ότι στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές την περασμένη εβδομάδα η απόδοσή του είχε κινηθεί στο 3,90%. 

 

Υπενθυμίζεται ότι στην έκδοση του δεκαετούς η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα έντονη, με τις προσφορές των επενδυτών να υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ. Τα αναλυτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό έδειξαν μάλιστα ότι η συμμετοχή των κερδοσκοπικών κεφαλαίων ήταν περιορισμένη στο 11%. Οι διαχειριστές κεφαλαίων (ουσιαστικά τα θεσμικά χαρτοφυλάκια) κάλυψαν το 68% της έκδοσης, ενώ ακολούθησαν οι τράπεζες με 14,5%. Ποσοστό 4% κάλυψαν τα συνταξιοδοτικά ταμεία, ενώ οι κεντρικές τράπεζες και οι επίσημοι φορείς περιορίστηκαν στο 2,5%. 

 

Όσον αφορά, εν τω μεταξύ, στο παλαιό δεκαετές, λήξεως το 2028, είδε σήμερα την απόδοσή του να κινείται ανοδικά σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή. Η απόδοση του παρουσίασε άνοδο 4,3% ή 16 μονάδων βάσης στο 3,88% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, στο 3,72%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.  Σημειώνεται πως ενδοσυνεδριακά η απόδοση ανήλθε έως και το 3,95%. 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....