| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Θωρακισμένη η Γερμανία έναντι νέας κρίσης; - Είναι όντως όλα τόσο ρόδινα στη Γερμανία;

 

Σάββατο, 16/11/2019

 

   Share

 

Στο προσχέδιο του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2020 που αναμένεται να εγκρίνει η Βουλή στα τέλη Νοεμβρίου και που προβλέπει για άλλη μια φορά μηδενικά ελλείμματα αναφέρεται η Frankfurter Rundschau.

 

 

«Είναι όντως όλα τόσο ρόδινα όσο παρουσιάζονται; Κάθε άλλο. Η κατάσταση της οικονομίας είναι συγκεχυμένη. Μπορεί τα τελευταία στοιχεία να κατέδειξαν ότι η Γερμανία γλίτωσε οριακά την ύφεση. Αλλά η κατάσταση είναι εύθραυστη. Ήδη υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι η αδυναμία της βιομηχανίας εξαπλώνεται σε άλλους τομείς. Ο κίνδυνος διολίσθησης της οικονομίας είναι μεγάλος. Αφορμή θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μη συντεταγμένο Brexit ή η περαιτέρω επιδείνωση των εμπορικών συγκρούσεων, κυρίως μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο νέος προϋπολογισμός δεν προνοεί για ενδεχόμενη νέα κρίση. Ο υπουργός διατείνεται ότι στην εσχάτη ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός παρέχει αρκετά περιθώρια στήριξης της οικονομίας. Στην πραγματικότητα όμως το μηδενικό έλλειμμα υπάρχει μόνον στα χαρτιά».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Kölner Stadt-Anzeiger που επισημαίνει ότι στον προϋπολογισμό «[…] έχουν τεθεί λάθος προτεραιότητες. Δεν έχει νόημα να διαθέτει κανείς όλο και περισσότερα για επενδύσεις στις κατασκευές. Πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν έτσι κι αλλιώς διότι ο κατασκευαστικός κλάδος βρίσκεται στα όριά του. Στο επίκεντρο έπρεπε να τεθούν οι εξής τρεις τομείς: εκπαίδευση, ψηφιοποίηση και προστασία του κλίματος».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....