Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

09/10/18

Ινστιτούτο IW: Ένα σκληρό Brexit θα φέρει επιπλέον δασμούς άνω των €3 δισ. στις γερμανικές επιχειρήσεις

 

Ένα σκληρό Brexit θα οδηγούσε σε επιπλέον δασμούς άνω των €3 δισ. για τις γερμανικές επιχειρήσεις κατ’ έτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα γερμανικό ινστιτούτο, προσθέτοντας ότι οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Βρετανία θα μπορούσαν να μειωθούν έως και κατά 57%.

 

 

Το οικονομικό ινστιτούτο IW στην Κολονία ανακοίνωσε ότι ένα σκληρό Brexit θα πλήξει τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας – που απασχολεί περίπου 800.000 ανθρώπους στη Γερμανία και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας – ιδιαίτερα σοβαρά καθώς θα επιβαρυνθεί με περίπου 60% αυτού του επιπλέον κόστους.

 

Σύμφωνα με το IW, περίπου το 5% του ΑΕΠ της Γερμανίας εξαρτάται είτε άμεσα είτε έμμεσα από το εμπόριο με τη Βρετανία, καθιστώντας την τον τρίτο πιο σημαντικό εμπορικό εταίρο για τις γερμανικές επιχειρήσεις.

 

Ωστόσο, το IW πρόσθεσε: "Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά στο άμεσο μέλλον".

 

Αναφερόμενος σε μια πιθανή μεγάλη μείωση στις γερμανικές εξαγωγές προς τη Βρετανία στην περίπτωση ενός σκληρού Brexit, ο ερευνητής του IW Μάρκος Γιουνγκ δήλωσε: "Αυτό το τρομερό σενάριο αναμένεται να αναγκάσει τους πολιτικούς να ενεργήσουν εποικοδομητικά".

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....