Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 25/02/19

Ιταλία: Όλο και πιο δύσκολες καταστάσεις

 

Η ύφεση της Ιταλίας στα τέλη του 2018 ήταν σχεδόν άνευ προηγουμένου μεταξύ των κυριότερων μελών της ζώνης του ευρώ και παρείχε περαιτέρω στοιχεία για τις ζημίες που προκάλεσε η ύφεση αυτή στην οικονομία.

 

 

Όπως σχολίασε το Bloomberg, ενώ η ισχυρή Γερμανία απέφυγε για λόγο μόνο την ίδια μοίρα, η αδυναμία της οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε συγκυριακά ζητήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι δύο καθαρές κρίσεις μέσα σε ένα τρίμηνο στην Ιταλία, έδειξαν ότι τα προβλήματα είναι πέραν της συγκυρίας. Σημαίνει επίσης ότι είναι η μόνη μεγάλη οικονομία της περιοχής φαίνεται να έχει εισέλθει σε περίοδο ύφεσης.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η Ιταλία δεν είναι μόνο οικονομικά απομονωμένη. Από πολιτική άποψη, η χώρα έχει υποστεί ισχυρές πιέσεις από άλλα κράτη της ζώνης του ευρώ για τον προϋπολογισμό της, ενώ οι εντάσεις έχουν γίνει ιδιαίτερα έντονες με τη γειτονική Γαλλία.

 

Ενώ η ανάπτυξη στην ευρωζώνη στο σύνολό της εξασθενεί, η επιβράδυνση της Ιταλίας είναι ιδιαίτερα έντονη. Εκτός από δύο οικονομικές συρρικνώσεις, η ανάπτυξη προβλέπεται ότι μόλις φέτος θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να υστερεί σε σχέση με τις 18 άλλες χώρες στη ζώνη του ευρώ. Αυτό είναι ένα κατηγορητήριο στην εγχώρια πολιτική τάξη, η οποία έχει αφήσει την οικονομία με τεράστιο χρέος, χαμηλή ανάπτυξη και υψηλή ανεργία.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....