| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ιταλία: Ανησυχίες για τις συνέπειες του κορωνοϊού στον τουρισμό

 

Τετάρτη, 05/02/2020

 

   Share

 

Τουριστικοί πράκτορες υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσοστό τουριστών: μόνο τον περσινό Φεβρουάριο, οι αφίξεις από την Κίνα ήταν  πεντακόσιες χιλιάδες. Οι κινέζοι επίσης αγοράζουν το 35% του Made in Italy, κυρίως στον σημαντικότατο τομέα της παραγωγής ενδυμάτων.

 

 

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ρώμης να διακόψει τις πτήσεις από και προς την Κίνα, είναι σαφές ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος τεράστιας οικονομικής ζημιάς.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι με την όλη υπόθεση ασχολήθηκε και η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος Ματαρέλα ευχήθηκε «οι σχέσεις των δυο χωρών να επιστρέψουν στην κανονική τους μορφή σε όλους τους τομείς». Εννοώντας προφανώς ότι και η διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων δεν θα πρέπει να κρατήσει για υπερβολικά μεγάλο διάστημα. Άλλωστε, στην Ιταλία συνεχίζουν να φτάνουν κινέζοι  πολίτες (αν και πολλοί λιγότεροι απ΄ότι στο παρελθόν) τράνσιτ από άλλες χώρες.

 

Θα χαθεί η καλοκαιρινή σεζόν;

 

Οι υπεύθυνοι των τουριστικών πρακτορείων προσθέτουν ότι οι αρνητικές συνέπειες μπορεί να είναι ακόμη ευρύτερες. Διότι και οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες βλέποντας ότι η Ιταλία έχει κηρύξει εξάμηνη κατάσταση συναγερμού μπορεί να αποφασίσουν να ματαιώσουν τα ταξίδια τους στην Ρώμη, στο Μιλάνο, στη Νάπολη και σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.

 

Υπάρχει φόβος ότι η συνολική μείωση της τουριστικής κίνησης μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστο έξι μήνες, μέχρι το τέλος σχεδόν της θερινής σεζόν. Για τον λόγο αυτό ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών του Τουριστικού Τομέα, από την μία ζητά να αποφεύγονται ακρότητες και υπερβολικά υψηλοί τόνοι και από την άλλη προσβλέπει σε έμμεση κρατική στήριξη (ίσως και φοροαπαλλαγές) διότι ο εσωτερικός τουρισμός δεν μπορεί σίγουρα να καλύψει τα τεράστια, χαμένα έσοδα των επόμενων μηνών.

 

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη 

Deutsche Welle

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....