Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:44 - 08/01/19

Ιταλία: Μέτρα για την εξασφάλιση της ρευστότητας της τράπεζας Carige

 

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας διάταγμα νομοθετικού περιεχομένου το οποίο περιέχει μέτρα για την ενίσχυση της Banca Carige, δίνοντας της πρόσβαση σε κρατικές εγγυήσεις για την έκδοση νέων αξιόγραφων και πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ιταλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας-μέλους της ευρωζώνης.

 

 

Η τράπεζα, η οποία πέρυσι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επαρκή στήριξη από τους μετόχους της για να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, είναι πλέον σε θέση να ζητήσει επίσης πρόσβαση στο ειδικό κρατικό ταμείο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο, διευκρίνισε η ιταλική κυβέρνηση σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

 

Σύμφωνα με πηγή ενήμερη για τις προθέσεις της διοίκησής της, η Μπάνκα Κάριτζε θα ζητήσει προληπτική ανακεφαλαιοποίηση μόνο εάν ενσκήψουν νέα προβλήματα, τα οποία δεν έχουν προβλεφθεί.

 

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) όρισε τρεις επιτρόπους που θα αναλάβουν την προσπάθεια διάσωσης της τράπεζας της Γένοβας, αφού η οικογένεια Μαλακάλτσα -- ο μεγαλύτερος μέτοχος της Κάριτζε -- εμπόδισε την έκδοση μετοχών στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αύξησης κεφαλαίου στην οποία θα συμμετείχε ο χρηματοπιστωτικός τομέας συνολικά, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευσή της.

 

Το ιταλικό δημόσιο ταμείο εγγύησης των καταθέσεων (FITD) αγόρασε στα τέλη του 2018 ένα υβριδικό ομόλογο αξίας 320 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μπορέσει η Κάριτζε να καλύψει το απαιτούμενο όριο διαθεσίμων κεφαλαίων.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....