Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

15/05/18

Ιταλία: Μετ’ εμποδίων ο σχηματισμός κυβέρνησης

 

Η κυβερνητική συμμαχία της Λέγκα με τα Πέντε Αστέρια ακόμη δεν είναι έτοιμη και φυσικά, δεν ανακοινώθηκε το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των συναντήσεων του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματταρέλλα με τους επικεφαλής των δυο πολιτικών δυνάμεων Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο.

 

 

Τα Πέντε Αστέρια θέλουν να εγκριθεί πρώτα από τα μέλη τους η κυβερνητική αυτή  συνεργασία με ειδική ψηφοφορία στο διαδίκτυο. H Λέγκα υπογραμμίζει ότι «επιθυμεί ουσιαστική δράση για να αλλάξει η Ιταλία», διαφορετικά «μπορούμε να πάμε και πάλι σε εκλογές» λέει χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Προς κυβέρνηση τεχνοκρατών;

Παρατηρητές τονίζουν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε σαφή και ουσιαστικά όρια όσον αφορά τους στόχους του προγράμματος. Ιδίως για την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας και τις σχετικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, ενόψει και της ευρωπαϊκής συνόδου του Ιουνίου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Σαλβίνι έκανε σαφή αναφορά στην «ανάγκη να ξανασυζητηθούν οι έξωθεν περιορισμοί». Σύμφωνα με μερίδα του Τύπου, ο ιταλός πρόεδρος δεν αποκλείεται τελικά, να προτιμά να εκπροσωπηθεί η χώρα από μια προσωρινή κυβέρνηση τεχνοκρατών, στην κρίσιμη αυτή σύνοδο, παρά από μια κυβέρνηση που είναι έτοιμη να ζητήσει με έμφαση την αλλαγή σειράς καθοριστικών  συνθηκών.

Δύσκολος ο συμβιβασμός

Παράλληλα η Λέγκα έχει σαφώς πιο σκληρές θέσεις από τα Πέντε Αστέρια σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, και η εξεύρεση μέσης λύσης δεν είναι εύκολη. Παράλληλα οι στόχοι των δύο πολιτικών δυνάμεων απέχουν και σε ό,τι αφορά την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Οι Πεντάστεροι φέρονται να έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις σχετικά με την χρησιμότητα ενός νέου νόμου που να επιτρέπει την φυλάκιση των φοροφυγάδων.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με νέες συναντήσεις και σήμερα, χωρίς να υπάρχει πλέον βεβαιότητα ότι θα λήξει αίσια. Ενδεχόμενη νέα προσφυγή στις κάλπες αναβάλλεται αναγκαστικά πλέον, για το φθινόπωρο. 

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

Deutsche Welle

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....