| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Η Ευρώπη θα χρειαστεί ένα μεγάλο «Σχέδιο Μάρσαλ»

 

Κυριακή, 29/03/2020

 

   Share

 

Επικριτικός απέναντι στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι. 

 

 

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της χώρας Τζουζέπε Κόντε, εξέφρασε τη λύπη του για τις δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, η οποία είπε ότι δεν είναι στα σχέδια της Επιτροπής η έκδοση ευρωομολόγου.

 

«Οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν ήταν ένα λάθος και λυπάμαι που προχώρησε σε αυτές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί ένα «μεγάλο σχέδιο Μάρσαλ» για την επανεκκίνηση της οικονομίας της όταν τελειώσει η πανδημία. 

 

Υπενθυμίζεται ότι η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, είπε ότι παρόλο που ανησυχεί ότι μετά την κρίση το οικονομικό χάσμα θα είναι βαθύτερο από ό,τι πριν, θεωρεί δικαιολογημένες τις επιφυλάξεις που υπάρχουν στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες.

 

Στο ερώτημα εάν η Επιτροπή σχεδιάζει την έκδοση ευρωομολόγων απάντησε: «Όχι, επ΄αυτού υπάρχουν πολύ σαφή νομικά όρια, δεν είναι αυτό το σχέδιο. Δεν δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Το Eurogrοup έχει εντολή να επεξεργαστεί εντός 14 ημερών διάφορες προτάσεις σχετικές με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, τις οποίες θα υποβάλει στη συνέχεια στους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων. Θα πρέπει να περιμένουμε».

 

Σημειώνεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει οικονομικά τους δήμους με 4,3 δισ. ευρώ, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών τους, ενώ θα προσφέρει άλλα 400 εκατ. ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση σε πολίτες που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα βασικά αγαθά. 

 

Οι θάνατοι στην Ιταλία ξεπέρασαν τους 10.000 καθώς το τελευταίο 24ωρο ακόμη 889 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....