Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

26/01/19

Και επίσημα τέλος στο shutdown (αν και μετά τις 15/02 όλα είναι ανοιχτά)

 

Tον νόμο που βάζει τέλος -τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου- στην αναστολή λειτουργίας επί 35 ημέρες μεγάλου μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το κείμενο ενέκριναν ομόφωνα αρχικά η Γερουσία και κατόπιν η Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

 

Ο κ. Τραμπ διαμήνυσε πάντως ότι, εάν δεν εξευρεθεί συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνησή του και το Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση (ύψους 5,7 δισ. δολαρίων) της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα υπάρξει νέο shutdown.

 

Όπως αναφέρει το Reuters, η εξέλιξη χαρακτηρίστηκε από αρκετούς αναλυτές πολιτική νίκη για τους Δημοκρατικούς, τρεις ημέρες μετά τη διαβεβαίωση του μεγιστάνα πως δεν θα «παραδινόταν» μπροστά στην άρνηση της αντιπολίτευσης να εγκρίνει τα κονδύλια που έχει ζητήσει για το τείχος.

 

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την S&P, σε τουλάχιστον 6 δισ. δολάρια ανήλθε η ζημία της οικονομίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του shutdown, ποσό που αναλογεί στα απολεσθέντα έσοδα διότι εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι λειτουργοί τέθηκαν σε αναγκαστική αργία και διότι διακόπηκαν άλλες, εξωτερικές δραστηριότητες που συνδέονται με το αμερικανικό δημόσιο. Όπως σχολιάζουνε οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, αν και το shutdown τελείωσε, το γεγονός ότι ελάχιστη συναίνεση καταγράφεται στο Καπιτώλιο πιθανότατα θα πλήξει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και το κλίμα στη χρηματαγορά.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....