| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Και η Κύπρος αντιμέτωπη με το προσφυγικό

 

Τρίτη, 06:55 - 18/02/2020

 

   Share

 

"Σύνορα, που επισήμως δεν υπάρχουν" επιγράφεται ανάλυση της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) για το προσφυγικό στην Κύπρο, που εστιάζει σε πρόσφατη έρευνα του Νίκου Τριμικλινιώτη, αναπληρωτή καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, για λογαριασμό του γερμανικού πολιτικού ιδρύματος Friedrich Ebert. Σύμφωνα με την έρευνα "περίπου το 90% των ατόμων που τον τελευταίο καιρό εισήλθαν παράτυπα, διέσχισε σύνορα, τα οποία επισήμως δεν υπάρχουν καν.

 

 

Πρόκειται για μία επιτηρούμενη από κυανόκρανους διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο κομμάτι της Κύπρου που ελέγχει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Λευκωσία και στον Βορρά του νησιού, τον οποίο τουρκικά στρατεύματα κατέχουν από το 1974". Τι συμβαίνει λοιπόν όταν οι νεοαφιχθέντες περνούν τα αόρατα σύνορα; Σύμφωνα με την εφημερίδα της Φρανκφούρτης "συναντούν συνθήκες, οι οποίες δεν είναι πολύ καλύτερες από εκείνες στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Χωρίς περιστροφές η Κύπρος επιχειρεί, με την κακή μεταχείριση, να εκφοβίσει πρόσφυγες και μετανάστες".

 

Περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προτείνει ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς. Μιλώντας στα εντυπα του γερμανικού ομίλου Funke ο Σλοβένος Επίτροπος επισημαίνει ότι "είναι ζήτημα αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών κρατών" να δοθεί περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι "η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς αποτελεί κατά κύριο λόγο ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης". Πάντως εστιάζει και στις ευθύνες της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι "η λανθασμένη πολιτική ασύλου της ΕΕ από το 2015 αποτελεί έναν από τους λόγους για την ενδυνάμωση των ακροδεξιών".

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....