| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Και όμως υπάρχει μια χώρα που αγαπάει την κατανάλωση ζάχαρης….

 

Τρίτη, 00:01 - 03/11/2020

 

   Share

 

Όπως έγραψε τη Δευτέρα το Bloomberg σε ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο, χαρακτηρίζεται ως η πιο «ένοχη απόλαυση» διατροφικά, άλλοι την κρίνουν απαραίτητη ως πηγή ενέργειας, ενώ άλλοι την έχουν δαιμονοποιήσει. Ο λόγος για την ζάχαρη, η οποία λόγω υπερπροσφοράς στην Ινδία, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής, οι κάτοικοι καλούνται να την καταναλώνουν περισσότερο.

 

 

Σύμφωνα πάντα με το Blooomberg, οι παραγωγοί ζάχαρης στην Ινδία βλέπουν την αυξημένη κατανάλωση ως έναν τρόπο μείωσης της χρόνιας υπερπροσφοράς του έθνους, η οποία οφείλεται εν μέρει στα ευνοϊκά κίνητρα που παρέχονται στους καλλιεργητές σε πολιτικά ισχυρές αγροτικές περιοχές, ενώ ταυτόχρονα το υψηλό κόστος παραγωγής σημαίνει ότι η χώρα δυσκολεύεται να πουλήσει ζάχαρη στην παγκόσμια αγορά χωρίς επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg, προκειμένου να έχει απήχηση η πρωτοβουλία τους, οι παραγωγοί ζάχαρης έχουν ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία για την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης, που περιλαμβάνει εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια, όπου όλοι από διατροφολόγους και ενδοκρινολόγους, έως εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας και γιατρούς θα μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους όσον αφορά τα οφέλη της κατανάλωσης της ζάχαρης.

 

«Η ζάχαρη είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος για την εγκεφαλική δύναμη, τη μυϊκή ενέργεια και κάθε φυσική διαδικασία που συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των κυττάρων του σώματός μας», δήλωσε η Ένωση Παραγωγών Ζάχαρης, προσθέτοντας ότι οι θερμίδες στη ζάχαρη είναι πανομοιότυπες με οποιοδήποτε άλλο φαγητό και μόνο όταν οι θερμίδες δεν καίγονται επαρκώς ή καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα, αυτό αυξάνει το σωματικό βάρος.

 

Η κατανάλωση στην Ινδία έχει σταματήσει στα 19 κιλά κατά κεφαλήν το χρόνο σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο 23 κιλών, καθώς οι εκστρατείες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης λένε ότι το γλυκαντικό με βάση το ζαχαροκάλαμο αποθαρρύνει τους ανθρώπους να το τρώνε, με την κατά κεφαλήν αύξηση της κατανάλωσης μεταξύ 2000 – 2016 να καταγράφεται ως η χαμηλότερη στον κόσμο.

 

Εάν η κατά κεφαλήν κατανάλωση αυξηθεί στον παγκόσμιο μέσο όρο, η εγχώρια ζήτηση θα αυξηθεί κατά 5,2 εκατ. τόνους ετησίως, σύμφωνα με τον Σουντνάτσου Πάντεϊ,σύμβουλο του υπουργείου τροφίμων. Αυτό θα μειώσει το πλεόνασμα, θα μειώσει τις πωλήσεις στο εξωτερικό και θα εξοικονομήσει κρατικά χρήματα μειώνοντας τις εξαγωγικές επιδοτήσεις.

 

Η Ινδία, επίσης, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, εξήγαγε ρεκόρ 5,65 εκατ. τόνων την περσινή χρονιά, με τη βοήθεια αυτών των επιδοτήσεων, οι οποίες ανταγωνίζονται την Αυστραλία, τη Βραζιλία και τη Γουατεμάλα. Οι παραγωγοί στοχεύουν να μεταφέρουν 6 εκατ. τόνους το 2020-21 με την παραγωγή να αναμένεται να αυξηθεί 13% μετά από καλές βροχές που ενισχύουν τη φύτευση.

 

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....