Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:38 - 13/06/18

Ν. Καραμούζης: Στόχος η μείωση των NPEs στο 10% έως το 2022

 

Την ανάγκη μείωσης έως το 2022 των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων» (NPEs) σε ποσοστό κάτω του 10% επί του συνόλου των δανείων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Νικόλαος Καραμούζης, από το βήμα της επετειακής εκδήλωσης για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΤ.

 

 

Το κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «η μεγάλη πρόκληση για τις ελληνικές τράπεζες, δηλαδή “ο ελέφαντας στο δωμάτιο”, είναι το σημαντικό ύψος των NPEs».

 

Όπως εξήγησε, οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί έναντι των μετόχων και των εποπτικών αρχών για μείωση των NPEs κοντά στα 64 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019, έναντι 91 δισ. ευρώ σήμερα και 107 δισ. ευρώ το 2016.

«Χρειάζονται, όμως, νέες πρωτοβουλίες» έσπευσε να προσθέσει και πρότεινε τη δημιουργία ενός «οδικού χάρτη», «ώστε τα NPEs να μειωθούν -ως ποσοστό του συνόλου των δανείων- κάτω του 10%, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2022».

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραμούζης διαμήνυσε ότι «δείχνουμε κατανόηση και προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις σε όσους αντικειμενικά έχουν αδυναμία αποπληρωμής και συνεργάζονται με τις τράπεζες».

 

«Είμαστε, όμως, αμείλικτοι έναντι όλων των στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι επιδιώκουν να επιρρίψουν το δικό τους κόστος στους φορολογούμενους, τους καταθέτες, τις τράπεζες και στο κοινωνικό σύνολο» κατέληξε.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....