Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

06/11/18

Κεφαλαιαγορά: Δεν απαιτείται δημόσια πρόταση για τα ΕΛΠΕ

 

Ο νικητής του διαγωνισμού για το 50,1% των ΕΛΠΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα είναι υποχρεωμένος να υποβάλει δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο 49,9%. Αυτό αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά την εισήγηση της νομικής της υπηρεσίας.

 

 

Το θέμα είχε απασχολήσει εδώ και καιρό την Επιτροπή, καθώς υπήρχε διχογνωμία και μάλιστα στην αρχή είχε επικρατήσει η άποψη ότι ο υποψήφιος που θα κέρδιζε το διαγωνισμό ήταν υποχρεωμένος να υποβάλει πρόταση.

Τελικά οι νομικές υπηρεσίες γνωμοδότησαν ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή είναι αποκρατικοποίηση, παρά το γεγονός ότι ο ένας πωλητής είναι ιδιώτης (ο όμιλος Λάτση πωλεί το 30% και το ΤΑΙΠΕΔ το 20%), άρα εξαιρείται από το νόμο περί δημοσίων προτάσεων που ρητώς αναφέρει ότι μέτοχος που από μηδενική συμμετοχή αποκτήσει άνω του 33% μια εισηγμένης είναι υποχρεωμένος να υποβάλει δημόσια πρόταση για το 100% των μετοχών.

Όπως είναι γνωστό, αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από την Glencore και τη Vitol.

Στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν μεγάλη αγωνία για το ύψος του τιμήματος καθώς τα ΕΛΠΕ θα εμφανίσουν το 2018 κέρδη ebitda περίπου 1 δις. ευρώ οπότε αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για προσφορές γύρω στο 1,2 – 1,3 δις. ευρώ, τότε ο διαγωνισμός ίσως να μην προχωρήσει.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....