Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07/02/19

Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2019 και 2,3% το 2020 …. Σημαντική αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για την ευρωπαϊκή οικονομία

 

Σε σημαντική αναθεώρηση των προβλέψεων για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας προχώρησε η Κομισιόν. Βασικοί λόγοι όπως σημειώνει είναι οι μεγάλες γεωπολιτικές αβεβαιότητες, όπως η απειλή του προστατευτισμού στο εμπόριο, η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, αλλά και το brexit.

 

 

Αναφορικά με τη χώρα μας, η ανάπτυξη της οικονομίας θα συνεχιστεί φέτος και του χρόνου, μάλιστα η Κομισιόν αναθεωρεί προς το καλύτερο τις προβλέψεις για το ΑΕΠ σε σχέση με τις προηγούμενες του Νοεμβρίου.

 Συγκεκριμένα, το ελληνικό ΑΕΠ, το οποίο εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,0% το 2018, θα σημειώσει περαιτέρω αύξηση το 2019 στο  2,2% και το 2020 κατά 2,3%. Το Νοέμβριο η Κομισιόν προέβλεπε ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί στη χώρα μας 2,0% φέτος και του χρόνου.

Όπως σημειώνει η Κομισιόν, η θετική αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στην καλύτερη του αναμενομένου πορεία των εξαγωγών και στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης που ευνοήθηκε από την σημαντική αύξηση της απασχόλησης.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η Κομισιόν, ηΗ επιβράδυνση φαίνεται ότι πλήττει περισσότερο τις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης, όπως την ιταλική και τη γερμανική, ενώ οι μικρότερες οικονομίες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται ικανοποιητικά.

 Σύμφωνα με τις σημερινές προβλέψεις της Επιτροπή το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα αυξηθεί φέτος 1,3% και του χρόνου 1,6%. Το Νοέμβριο προέβλεπε αύξηση του ΑΕΠ 1,9% το 2019 και 1,7% το 2020.

Πάντως, η αναθεώρηση των προβλέψεων της Κομισιόν προς το χειρότερο είναι πιο έντονη για φέτος και μικρότερη για του χρόνου.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....