| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Κορονοϊός - Γιατρός ΑΧΕΠΑ: Αδιανόητο να πηγαίνουμε ανά 2 μέρες σούπερ μάρκετ

 

Πέμπτη, 19/11/2020

 

   Share

 

Η κατάσταση που επικρατεί στο ΑΧΕΠΑ είναι πολύ δύσκολη και η πίεση στις εντατικές των νοσοκομείων είναι ασφυκτική, με τα κρούσματα κορονοϊού ολοένα να αυξάνονται και το σύστημα υγείας να προσπαθεί να ανταποκριθεί. «Το σύστημα είναι στα όρια του» αναφέρει ο διευθυντής ειδικών λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Κολλάρας στο OPEN TV σχολιάζοντας το περιστατικό όπου επί 12 ώρες δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη και δίνει την εικόνα που επικρατεί τώρα στα νοσοκομεία. «Μην περάσει το μήνυμα ότι ένας ασθενής θα μείνει χωρίς κρεβάτι αβοήθητος. Δεν χρειάστηκε να στείλουμε σε άλλα νοσοκομεία ασθενείς, αλλά αν χρειαστεί στο μέλλον θα γίνει», σημειώνει.

 

 

Στο ερώτημα γιατί δεν έρχεται η πολυπόθητη μείωση των κρουσμάτων παρά το lockdown απαντά«Νομίζω ότι πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε σε έναν πόλεμο. Δεν μπορώ να βλέπω δύο ηλικιωμένους να πίνουν καφέ σε ένα παγκάκι με κατεβασμένες τις μάσκες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πηγαίνουμε ανά δύο ημέρες στο σούπερ μάρκετ. Πρέπει να μείνουμε μέσα στο σπίτι. Δυστυχώς ο κόσμος είναι ακόμη χαλαρός. Αυτό βλέπω εγώ στη Θεσσαλονίκη» τονίζει.

 

Τα μέτρα πρέπει να είναι πιο αυστηρά και πρέπει να είμαστε και πιο αυστηροί με τον εαυτό μας, σχολιάζει ο διευθυντής ειδικών λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ. «Έχουμε από 27 έως 97 ετών ανθρώπους που νοσηλεύονται και το νοσοκομείο έχει γίνει πλέον μόνο για ασθενείς με κορονοϊό. Νοσηλέυουμε πλέον 300 άτομα. Τα πράγματα είναι οριακά» υπογραμμίζει ο κ. Κολλάρας και συμβουλεύει όσους έχουν συμπτώματα και πυρετό να προσέρχονται στο νοσοκομείο τις πρώτες ημέρες και να μην περιμένουν να περάσουν αρκετές ημέρες. «Τα περιστάτικά που πηγαίνουν σε ΜΕΘ είναι εκείνα που έρχονται καθυστερημένα» αναφέρει.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....