| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ Αττικής – Ετοιμάζεται Plan b

 

Παρασκευή, 08/01/2021

 

   Share

 

Μπροστά στο πιο εφιαλτικό σενάριο στην Αττική βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αλλά και των υγειονομικών αρχών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr καταγράφεται ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ λόγω κορονοϊού που αγγίζει το 15%.

 

 

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο ethnos.gr, ότι τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές ειδικά στα νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ) δηλαδή σε αυτά που βρίσκονται στο μέτωπο της παραλιακής, του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας, καταγράφεται μία αξιοσημείωτη αύξηση στις εισαγωγές στις ΜΕΘ οι οποίες μάλιστα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες. Στο υπουργείο Υγείας λένε οι ίδιες πηγές του ethnos.gr, έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να ετοιμασθεί το σύστημα Υγείας, καθώς εκτιμάται ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση που θα οφείλεται στις συναντήσεις των εορτών.

 

Άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ακόμη η επίπτωση των εορτών και η πιθανή διασπορά. Αυτή των Χριστουγέννων αναμένεται να φανεί ξεκάθαρα τα επόμενα 24ωρα, ενώ το υπουργείο Υγείας είναι σε αναμονή για τα κρούσματα που θα προκύψουν από την Πρωτοχρονιά που υπολογίζονται για την επόμενη εβδομάδα. Ο μεγάλος φόβος βέβαια των αρμοδίων είναι για μία πιθανή αύξηση από τα Φώτα εξαιτίας των πολιτών που συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες αλλά και της Θείας Κοινωνίας που πραγματοποιήθηκε σε πολλούς ναούς, αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr.

 

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι αυξημένες εισαγωγές στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Αττικής και ειδικά σε αυτά της 2ης ΥΠΕ, δεν προέρχονται από πολίτες που διαμένουν στη Δυτική Αττική όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαιτέρως αυξημένο γι αυτό άλλωστε και βρίσκεται σε σκληρό lockdown, αλλά από όλες τις περιοχές της Αττικής και ειδικά από όσες βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη, περιγράφουν πηγές στο ethnos.gr.

Ετοιμάζεται το Plan B

 

Εξαιτίας της ραγδαίας αλλαγής της κατάστασης στην Αττική και ειδικά στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια, το υπουργείο Υγείας μαζί με τους αρμόδιους των Υγειονομικών Περιφερειών και τους Διοικητές των Νοσοκομείων, ετοιμάζουν ήδη το Plan B. Συγκεκριμένα, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και των αρμοδίων του ΕΣΥ, θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ), αυτά δηλαδή που βρίσκονται κυρίως στην Αθήνα, ώστε να μπορέσουν να νοσηλεύσουν ασθενείς από όλη τη Αττική.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του ethnos.gr, θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες οι ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας σε ποσοστό 5% ώστε να μην διαταραχθεί και το πρόγραμμα των χειρουργείων καθότι αναμένεται να μετατραπούν χειρουργικές αίθουσες σε εντατικές. Στην περίπτωση κατά την οποία αρχίσει δραματική αύξηση των εισαγωγών, το ποσοστό των ΜΕΘ στην Αθήνα θα αυξηθεί τις πρώτες ημέρες στο 15% και στη συνέχεια όσο κριθεί απαραίτητο. Να σημειωθεί ότι σήμερα οι κλίνες ΜΕΘ στα Νοσοκομεία της Αθήνας παρουσιάζουν κάλυψη της τάξης του 57-% με 59%.

 

Ο φόβος της Αθήνας μη γίνει Θεσσαλονίκη

 

Η ανησυχία πάντως των αρχών εστιάζεται στο γεγονός ότι η Αττική μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε Θεσσαλονίκη με χιλιάδες θύματα του κορονοϊού, καθώς εκτιμάται ότι στη συμπρωτεύουσα τα κρούσματα και δη τα θανατηφόρα αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Αντίστοιχα κι στην Αττική ο φόβος πλέον των αρχών είναι τι θα γίνει μετά τις συνευρέσεις στις εκκλησίες τα Φώτα όπου ειδικά ηλικιωμένοι σε πολλές περιπτώσεις συνωστίστηκαν για να πάρουν το αγιασμένο νερό.

 

Να σημειωθεί ότι η πιθανή διασπορά από τα Φώτα θα φανεί περί τα μέσα Ιανουαρίου. Σε αυτά της Πρωτοχρονιάς η καταγραφή θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και ειδικά στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, αναφέρουν πηγές του ethnos.gr.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....