| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Κορυφαίοι CEO συσπειρώνονται «εναντίον» του Τραμπ

 

Τρίτη, 00:01 - 17/11/2020

 

   Share

 

της Nicole Goodkind

 

Πάνω από είκοσι κορυφαίοι CEO των ΗΠΑ συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, τη στιγμή που φαίνεται δεδομένο ότι ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο 46ος Πρόεδρος της χώρας.

 

 

Σκοπός της συνάντησης των στελεχών; Να συζητήσουν την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο ο τωρινός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να αρνηθεί να εγκαταλείψει το αξίωμά του, σύμφωνα με πηγές που ήταν παρούσες στην διάρκεια μιας ώρας τηλεδιάσκεψη.

 

Η συζήτηση είναι προφανώς απρόσμενη, δεδομένου ότι η φωνή των εταιρικών ηγετών ήταν απούσα από τη συζήτηση σχετικά με το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής και τις αβάσιμες αιτιάσεις του Προέδρου αναφορικά με παράνομες ψήφους και ευρείας κλίμακας νοθεία.

 

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι συζήτησαν πώς πρέπει να διαχειριστούν συλλογικά έναν Πρόεδρο που αρνείται να εγκαταλείψει το αξίωμά του, όπως πράγματι έχει υπονοήσει ο Τραμπ ότι μπορεί να κάνει τον Ιανουάριο, παραμένοντας την ίδια στιγμή ουδέτεροι έναντι του κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αυτό ανέφερε ο καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Yale, Jeffrey Sonnenfeld, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση.

 

Σύμφωνα με τον Sonnenfeld, οι CEO συμφώνησαν ότι ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να κινηθεί δικαστικά έναντι του εκλογικού αποτελέσματος. «Οι διευθύνοντες σύμβουλοι είπαν ότι εάν αυτό κάνει τους ανθρώπους να αισθανθούν καλύτερα, δεν ενοχλεί κανέναν» είπε ο ίδιος.

 

Όμως, εάν οι ενέργειες του Προέδρου αρχίσουν να πλήττουν την ειρηνική μετάβαση εξουσίας, τότε η ομάδα των στελεχών είπε ότι ίσως δράσουν συλλογικά δημοσίως, ασκώντας παράλληλα πίεση σε Ρεπουμπλικάνους μέλη του Κογκρέσου ώστε να διαμαρτυρηθούν οι ίδιοι.

 

Η ομάδα των CEO θα συναντηθεί εκ νέου την Παρασκευή για να συζητήσει κατά πόσο πρέπει να αναλάβουν περαιτέρω ενέργειες.

 

Ο Sonnenfeld δεν αποκάλυψε τα ονόματα των CEO αλλά είπε ότι προέρχονται από εταιρείες της λίστας Fortune 500 που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς.

 

Σε ανακοίνωσή του την περασμένη Πέμπτη, ο Εθνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Μεταποίησης των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρέπει να καταμετρηθεί κάθε ψήφος και ότι οι Αμερικάνοι έχουν εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς τους θεσμούς. Και το Business Roundtable εξέδωσε ανακοίνωση όπου δίνει συγχαρητήρια στον Biden και στην Kamala Harris για την εκλογή τους.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....