| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για θεραπεία από ιαπωνικό φάρμακο για τη γρίπη

 

Τετάρτη, 18/03/2020

 

   Share

 

Ένα φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για τη θεραπεία νέων στελεχών της γρίπης φαίνεται να είναι αποτελεσματικό σε ασθενείς με κορωνοϊό.

 

 

Αυτήν την εκτίμηση δημοσιοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, οι ιατρικές αρχές στην Κίνα.

 

Ο Zhang Xinmin, υπάλληλος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, δήλωσε ότι το φάρμακο Favipiravir, το οποίο αναπτύχθηκε από θυγατρική της εταιρείας Fujifilm, είχε παραγάγει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε κλινικές δοκιμές στη Γουχάν και στη Σεντσέν, σε δείγμα 340 ασθενών.

 

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο Guardian, οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο στη Σεντσέν έγιναν αρνητικοί στον ιό μετά από μια μέση τιμή τεσσάρων ημερών αφότου είχαν διαγνωστεί θετικοί.

 

Αντίθετα, όσοι ασθενείς δεν υπεβλήθησαν στην συγκεκριμένη θεραπεία, χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 11 μέρες.

Επιπλέον, οι ακτίνες Χ επιβεβαίωσαν βελτιώσεις στην κατάσταση των πνευμόνων σε περίπου 91% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με Favipiravir, σε σύγκριση με το 62% ή με αυτούς χωρίς το φάρμακο.

 

Η εταιρεία Fujifilm Toyama Chemical, η οποία ανέπτυξε το φάρμακο -γνωστή και ως Avigan- το 2014, αρνήθηκε να σχολιάσει τις αξιώσεις.

 

Οι γιατροί στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν το ίδιο φάρμακο σε κλινικές μελέτες σε ασθενείς με κορωνοϊό με ήπια έως μέτρια συμπτώματα, ελπίζοντας ότι θα αποτρέψουν τον πολλαπλασιασμό του ιού στους ασθενείς.

 

Ωστόσο, πηγή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας σχολίασε ότι το φάρμακο δεν ήταν τόσο αποτελεσματικό σε άτομα με πιο σοβαρά συμπτώματα.

 

«Έχουμε δώσει στην Avigan 70 έως 80 άτομα, αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί τόσο καλά όταν ο ιός έχει ήδη πολλαπλασιαστεί», ανέφερε η πηγή.

 

Οι ίδιοι περιορισμοί εντοπίστηκαν σε μελέτες που αφορούσαν ασθενείς με κορωνοϊό που χρησιμοποίησαν συνδυασμό αντιβιοτικών HIV με λοπιναβίρη και ριτοναβίρη, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

 

Το 2016, η ιαπωνική κυβέρνηση παρείχε το Favipiravir ως επείγουσα βοήθεια για την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Γουινέα.

 

Το Favipiravir θα χρειαζόταν έγκριση από την κυβέρνηση για πλήρη χρήση σε ασθενείς με Covid-19, δεδομένου ότι προοριζόταν αρχικά για τη θεραπεία της γρίπης.

 

Υπάλληλος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι  το φάρμακο θα μπορούσε να εγκριθεί ήδη από το Μάιο.

 

«Αν όμως τα αποτελέσματα της κλινικής έρευνας καθυστερήσουν, η έγκριση θα μπορούσε επίσης να καθυστερήσει», σχολίασε.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....