| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Κορωνοϊός: Φεύγουν οι Αθηναίοι για την επαρχία; Μάλλον όχι

 

Σάββατο, 21/03/2020

 

   Share

 

Το πρωί της Παρασκευής στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φήμες για ουρές οχημάτων στα διόδια και ειδικά στο σταθμό της Ελευσίνας, ένδειξη ότι αρκετοί Αθηναίοι «σπάνε» την καραντίνα και φεύγουν για τις εξοχικές τους κατοικίες.

 

 

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gocar.gr, η κίνηση μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής είναι λίγο αυξημένη σε σχέση με την Πέμπτη, ενώ αν τη συγκρίνουμε με την περασμένη Παρασκευή (13/3) – όταν και δεν υπήρχε ανάλογη ανησυχία για την εξάπλωση του κορvνοϊού – είναι αρκετά χαμηλότερη. Δείτε τι μας είπαν οι υπεύθυνοι εθνικών οδών με τους οποίους μιλήσαμε.


Νέα Οδός (Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας)

 

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή έως σήμερα στις 2 μμ, από τα διόδια των Αφιδνών (Νέα Οδός) με κατεύθυνση προς τη Λαμία, πέρασαν 9.900 οχήματα. Το αντίστοιχο διάστημα χθες πέρασαν 9.180 οχήματα (αύξηση διελεύσεων 7,8%).

 

Σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, υπάρχει σαφώς μειωμένη έξοδος, περίπου κατά 27%.


Ολυμπία Οδός (Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου)

 

Η έξοδος από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής είναι στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες. Σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή (13/3) καταγράφεται πτώση 32%.
 

Γιατί λοιπόν κάποιοι είδαν ουρές;

 

Διότι πλέον λειτουργούν λίγα έως ελάχιστα ταμεία, ή σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο οι λωρίδες με μηχανήματα αυτόματης πληρωμής. Στην Ολυμπία Οδό δεν υπάρχουν πλέον ταμίες, και η διέλευση γίνεται μόνο με e-pass, κέρματα ή ανέπαφη επαφή με κάρτα.

 

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, όσοι έχουν αναχωρήσει για την επαρχία, πρέπει να παραμείνουν εκεί και να μην έρχονται σε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό. Κάλεσε τους υπόλοιπους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην ταξιδέψουν. Άφησο δε ανοικτό κάθε μέτρο, όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 

Πηγή: gocar.gr

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....