| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Κορωνοϊός: Απομονώνονται οι χώρες -Κοντά στις 200.000 τα κρούσματα παγκοσμίως

 

Τρίτη, 17/03/2020

 

   Share

 

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται να αλλάζει τους συσχετισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις χώρες, την μία μετά την άλλη, να οδηγούνται σε απομόνωση προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του φονικού ιού. Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε  7.100 ανθρώπους παγκοσμίως ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τους 183.000, με τους νεκρούς εκτός Κίνας να έχουν ξεπεράσει εκείνους στη χώρα προέλευσής του.

 

 

Οι ρυθμοί διασποράς του ιού εκτός Κίνας έχουν αναγκάσει πολλές χώρες σε ολοκληρωτικό κλείσιμο των συνόρων, με αποτέλεσμα το σταδιακό πέρασμα σε έναν κόσμο αρκετά διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι χθες.

 

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια, την Τρίτη, του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν ανακοινώσει μέσω διαγγέλματος στους πολίτες νέους σημαντικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους: «Από αύριο το μεσημέρι και για 15 ημέρες τουλάχιστον, οι μετακινήσεις μας θα περιοριστούν πάρα πολύ», είπε ο Γάλλος ηγέτης. «Γνωρίζω ότι αυτό που σας ζητάω είναι χωρίς προηγούμενο, όμως οι συνθήκες το απαιτούν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο»

 

Οι πιο χαρακτηριστικές:

 

-Τα σύνορά των ΗΠΑ με την Ευρώπη, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο, έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο Ντόναλτ Τραμπ.
 

-Ο Καναδάς κλείνει από σήμερα, Τετάρτη, τα σύνορά του. Άνθρωποι που δεν είναι Καναδοί, Αμερικανοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.
 

– Η Ινδία απαγόρευσε την είσοδο σε ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο
 

-Στην Ιαπωνία, συστήνεται στους πολίτες να μην ταξιδεύουν καθόλου προς την Ισλανδία, καθώς και σε περιφέρειες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας.
 

-Στους πολίτες της Μαλαισίας απαγορεύεται πλέον να ταξιδεύουν στο εξωτερικό ενώ οι ξένοι τουρίστες και επισκέπτες απαγορεύεται να μπαίνουν στη χώρα.
 

-Στις Φιλιππίνες, η μισή χώρα, δηλαδή 50 εκατομμύρια πολίτες, βρίσκονται κάτω από «αυξημένη καραντίνα» με τους πολίτες του πιο δημοφιλούς νησιού του Λουζόν να καλούνται να μείνουν σπίτι τους.
 

-Όλα τα χερσαία σύνορά της έκλεισε τα μεσάνυχτα και η Ισπανία.

 

Πρόταση να κλείσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε την Πέμπτη να επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση στους αλλοδαπούς που θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διάστημα 30 ημερών.

 

Από τους περιορισμούς αυτούς θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των Ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες, οι γιατροί και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....