Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

03/02/19

Κοστέλο: Η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα ήταν απογοητευτική

 

Για μια «απογοητευτική» αποστολή των θεσμών στην Αθήνα κάνει ο λόγο ο Ντέκλαν Κοστέλο, με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής να σημειώνει ότι «δεν σημειώθηκε πρόοδος σε βασικά τραπεζικά ζητήματα». Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», οι δηλώσεις του κ. Κοστέλο έρχονται ως απόηχος του Euroworking Group της περασμένης Πέμπτης, όπου o αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Γιώργος Χουλιαράκης βρέθηκε αντιμέτωπος με ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σε εποχή μνημονίου.

 

 

Αναφορικά με το θέμα των ελληνικών τραπεζών και της κατάστασής τους, ο κ. Κοστέλο αναφέρει ότι «οι βασικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης λείπουν ώστε να γίνει μια σωστή αξιολόγηση. Παράλληλα, η έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον ν. Κατσέλη όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, «έχει σημαντικές συνέπειες στην κουλτούρα πληρωμών των Ελλήνων».

 

Η μεγαλύτερη ενόχληση και τα λοιπά αγκάθια

 

Το θέμα των τραπεζών και των «κόκκινων» δανείων ήταν ένα από τα σημεία τριβής. Το θέμα που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ενόχληση της Κομισιόν ήταν η μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού που αποφάσισε μονομερώς η ελληνική κυβέρνηση. «Ούτε οι Έλληνες εμπειρογνώμονες δεν είχαν προτείνει τόσο μεγάλη αύξηση ύψους 11%», αναφέρει ο κ. Κοστέλο.

 

Όμως και στο μέτωπο των 16 προαπαιτούμενων που απαιτούνται για να γίνει η εκταμίευση των 750 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα, τα πράγματα δεν είναι θετικά. Όπως αναφέρει ο κ. Κοστέλο η πρόοδος «δεν είναι καλή», καθώς «πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα». Στα «πολλά» συμπεριλαμβάνεται ως γνωστόν και η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, που σύμφωνα με την Κομισιόν «η Εγνατία βρίσκεται εκτός στόχων».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....