Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

01/03/19

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για την πρώτη κατοικία

 

Υπό την κρίση των θεσμών τίθεται σήμερα σε τηλεδιάσκεψη το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». 

 

 

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Θεόδωρος Καλαντώνης.

 

Οι θεσμοί φέρονται να αναμένουν με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία εξέδωσε ένα κείμενο γνωμοδότησης με πολλές ενστάσεις για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο. 

 

Σύμφωνα με την ΕΚΤ το σχέδιο νόμου που της απέστειλε η κυβέρνηση στις 22 Φεβρουαρίου, δεν συνοδεύεται από εκτίμηση επιπτώσεων σε επίπεδο χρηματοπιστωτικό ή οικονομικό. Τονίζει επιπλέον ότι η εφαρμογή του νόμου ίσως επιτρέψει στα πιστωτικά ιδρύματα να αυστηροποιήσουν τους όρους δανειοδότησης κάτι που θα μπορούσε να αποβεί εις βάρος των δανειοληπτών, ακόμη και αυτών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....