Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

02/02/19

Κτηματολόγιο: Βήμα – βήμα πώς θα υποβάλετε ηλεκτρονική δήλωση

 

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή η νέα σελίδα του Κτηματολογίου, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά δήλωση κτηματογράφησης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης της ιδιοκτησίας ώστε όλοι να μπορούν να εντοπίσουν τις περιουσίες τους ακόμη κι αν βρίσκονται σε μη προσβάσιμα σημεία.

 

 

Η όλη διαδικασία θα μπορεί να πραγματοποιείται και από κινητά τηλέφωνα με ειδική εφαρμογή που θα ακολουθείται ο ιδιοκτήτης και θα μπορεί την ώρα που θα περπατάει στην ιδιοκτησία του να επιλέγει που βρίσκεται η αρχή και που το τέρμα της.

 

Μέσα στον μήνα θα ανοίξουν δύο γραφεία κτηματογράφησης. Ένα στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί τις περιοχές: Ξάνθη, Δράμα, Χαλκιδική, Καστοριά και Φλώρινα. Και ένα στην Αθήνα που θα εξυπηρετεί τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Θα λειτουργήσουν για έξι μήνες.

 

Βήμα –βήμα η διαδικασία

 

Για να καταχωρήσει κανείς τη δήλωσή του θα πρέπει να μπει στο www.ktimatologio.gr. Να επιλέξει το εικονίδιο e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ αφού προηγουμένως έχει βάλει τους κωδικούς του TAXIS.

 

Αρχικά έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν θέλει να υποβάλλει νέας δήλωση,να ολοκληρώσει κάποια εκκρεμή, να ελέγξει μία υποβληθείσα δήλωση ή απλά να κάνει τροποποίηση στα στοιχεία του δικαιούχου.

 

Στην πρώτη φάση γίνεται η επιλογή νομού και ΟΤΑ του ακινήτου και αμέσως μετά μπορεί να γίνει ο εντοπισμός του ακινήτου με πολλές επιλογές.

 

Αμέσως μετά ο ιδιοκτήτης πρέπει να επισυνάψει τα σχετικά έγγραφα.

 

Ακολούθως, δίνεται η δυνατότητα να γίνει μία επισκόπηση των στοιχείων που εισήχθησαν ώστε ο ιδιοκτήτης να ελέγξει τη δήλωση για τυχόν λάθη.

 

Στο τέλος γίνεται η πληρωμή του τέλους των 35 ευρώ ανά ιδιοκτησία, 20 ευρώ ανά βοηθητικό χώρο και για τους αγροτικές περιοχές ανεξάρτητα από το πλήθος των ιδιοκτησιών , το ποσό του πληρωτέου τέλους δεν θα ξεπερνάει κατά δύο φορές το κτηματόσημο.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....