Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

06/03/19

Κτηματολόγιο: Μπαράζ παρατάσεων για τις δηλώσεις -Ποιες περιουσίες κινδυνεύουν

 

Στην… παράταση ποντάρουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να δηλώσουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο, ενώ πληθαίνουν και τα σχετικά αιτήματα προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

 

Η περιορισμένη προσέλευση έχει οδηγήσει ήδη στις πρώτες παρατάσεις των προθεσμιών, οι οποίες αφορούν τα Δωδεκάνησα, με τις νέες προθεσμίες να εκπνέουν στις 5 Απριλίου. Αντίστοιχα, παρατάσεις αναμένεται να δοθούν και για όλες τις περιοχές στις οποίες έχει ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και συγκεκριμένα για Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Ροδόπη, Θάσο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Δυτική Αττική, για τις οποίες οι αρχικές προθεσμίες εκπνέουν στις 12 Μαρτίου.

 

Στις 18 Μαρτίου αναμένεται να δοθεί παράταση και για τις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου, Πιερίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας και Αρκαδίας. Αν και η συνολική παράταση που δίνεται φτάνει το τρίμηνο προκειμένου το διάστημα υποβολής δήλωσης για κατοίκους εσωτερικού και εξωτερικού να εξομοιωθεί, συνήθως δίνεται σταδιακά, με την πρώτη να διαρκεί 45 ημέρες και στη συνέχεια να ανανεώνεται.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές προθεσμίες υποβολής δηλώσεων διαρκούν τρεις μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και έξι μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού.

 

Να σημειωθεί ότι ειδικά για τους ομογενείς ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Δημαρά, στην αρμοδιότητα του οποίου εντάσσεται το Κτηματολόγιο, με την οποία ζητεί επιμήκυνση της προθεσμίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Το αίτημα για παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο έχει να κάνει με το ότι πολλοί εκ των ομογενών θα θελήσουν να λύσουν αυτά τα ζητήματα κατά τις θερινές τους διακοπές στην Ελλάδα, κυρίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

 

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Έθνος»

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....