| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Λαγκάρντ: Το εμβόλιο δεν αλλάζει τις οικονομικές προβλέψεις

 

Τρίτη, 17/11/2020

 

   Share

 

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν πρόκειται να αλλάξει τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως επεσήμανε η επικεφαλής της τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια παρέμβασης σε εκδήλωση του Bloomberg.

 

 

Όπως εξήγησε, χαρακτηριστικά, η διανομή ενός αποτελεσματικού εμβολίου έχει ήδη συνυπολογιστεί στις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την πορεία του ΑΕΠ και επομένως, σε επίπεδο προβλέψεων, οι ανακοινώσεις των Pfizer και Moderna δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση.

 

Διευκρίνισε δε, ότι παρότι το εμβόλιο αναπτύχθηκε κάπως ταχύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν, η οικονομία έχει δεχθεί μεγαλύτερο πλήγμα από το προσδοκώμενο κατά τη διάρκεια του β’ κύματος της πανδημίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επίσημες προβλέψεις της ΕΚΤ κάνουν λόγο για ύφεση 8% του ΑΕΠ το 2020, καθώς και για ανάκαμψη 5% του ΑΕΠ για το 2021 και 3,2% του ΑΕΠ για το 2022.

 

Ειδική μνεία έκανε και στις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας, διαμηνύοντας ότι οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης ότι η κρίση δεν θα μετακυλίσει στον τραπεζικό τομέα. 

 

Υπενθυμίζεται ότι οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, διευρύνοντας ποσοτικά και χρονικά το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. 

 

Η παρέμβαση της Λαγκάρντ επέρχεται λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις της Moderna, σύμφωνα με τις οποίες οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της εταιρείας κατέδειξαν ότι παρέχεται ανοσία σε ποσοστό άνω του 94,5%.

 

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες ανακοινώσεις και από τις Pfizer – BioNTech, οι οποίες έκαναν λόγο για εξασφάλιση ανοσίας της τάξης τουλάχιστον του 90%, γεγονός το οποίο αναπτέρωσε τις ελπίδες για ταχύτερη επιστροφή της οικονομίας στην ομαλότητα. 

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....