| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Μένουν σπίτι φέτος το καλοκαίρι οι περισσότεροι Ιταλοί- Το 50% δεν θα πάει διακοπές

 

Δευτέρα, 20/07/2020

 

   Share

 

Συνολικά 24 εκατομμύρια Ιταλών θα καταφέρουν να «αποδράσουν», έστω και για λίγες ημέρες, ωστόσο το 86% θα μείνει εντός εθνικών συνόρων. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης Κόντε έως τώρα δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάσταση. Το 78,3% των Ιταλών δεν θα χρησιμοποιήσει το ειδικό μπόνους -μέχρι πεντακόσια ευρώ – με το οποίο το δημόσιο βοηθά τις λιγότερο εύπορες οικογένειες να πάνε διακοπές.

 

 

Σε ότι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η Σικελία και οι περιφέρειες Απουλία και Καμπανία με πρωτεύουσες το Μπάρι και την Νάπολη.  Περιοχές με αξιοθέατα και πανέμορφα θέρετρα, αλλά και περιορισμένα κρούσματα κορωνοϊού. Αντιθέτως στο Μιλάνο και τη Ρώμη η μείωση των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τις 800.000 άτομα

 

Όσοι θα μείνουν σπίτι, δηλώνουν ότι οι  κύριες αιτίες (30% και στις δυο περιπτώσεις) είναι η ανησυχία για την

πανδημία και η οικονομική στενότητα. Μόνο το 4,8% των ερωτηθέντων έχει προγραμματίσει να πάει στο εξωτερικό. Κυρίως στην Ελλάδα, Ισπανία και Αίγυπτο. Πέρυσι, είχε επιλέξει διακοπές στο εξωτερικό το 26%.

 

Ανησυχίες και για τη σχολική χρονιά

 

Τί θα γίνει τον Σεπτέμβριο;

 

Πέρα από τις διακοπές όμως το βλέμμα στην Ιταλία είναι στραμμένο στη νέα σχολική χρονιά. Κανονικά θα πρέπει να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά υπάρχει ανησυχία για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.  Η υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Κόντε, Λουτσία Ατσολίνα, έκανε γνωστό ότι υπάρχει πρόθεση να χρησιμοποιηθούν για τα μαθήματα θέατρα, μουσεία, βιβλιοθήκες  και κινηματογραφικές αίθουσες. Παράλληλα το αρμόδιο  υπουργείο θα αγοράσει «μονοθέσια θρανία». Τα ιταλικά υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού συνεργάζονται στενά με στόχο να μπορέσει να αποφευχθεί – όσο γίνεται – η διδασκαλία εξ αποστάσεως.

 

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....