Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:44 - 10/01/19

Μέρκελ: Να αποτελέσουν κίνητρο για το μέλλον οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδα

 

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αποστέλλει η Άνγκελα Μέρκελ με δήλωσή της στην Καθημερινή ενόψει της άφιξής της στην Αθήνα για τη διήμερη επίσκεψή της την Πέμπτη και την Παρασκευή.

 

 

«Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της Γερμανίας» υπογραμμίζει η Γερμανίδα Καγκελάριος. Η κ. Μέρκελ αναγνωρίζει ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα και για πολύ κόσμο στην Ελλάδα» και πως η «μεταρρυθμιστική πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα ήταν δύσκολη».

Σημειώνει «την αλληλεγγύη και τη στήριξη» που προσέφερε η Ευρώπη με τα τρία προγράμματα βοήθειας υπογραμμίζοντας ότι με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. «Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον» επισημαίνει η Άνγκελα Μέρκελ. 

Η δήλωση της καγκελαρίου αναλυτικά

«Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον. Εδώ θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα στην πορεία της αυτή μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία».

 

Στην Αθήνα το απόγευμα η Α. Μέρκελ. Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

 

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Ελλάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30.

 

Στις 18:10 η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

 

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

 

Στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

 

Αργότερα η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.

 

Στις 14.00 θα έχει συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.

 

Η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....