| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Μία στις τρεις μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο προχώρησαν σε απολύσεις μέσα στην πανδημία

 

Δευτέρα, 20/07/2020

 

   Share

 

Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα έρευνας σχετικά με το πόσο καταστρεπτικός ήταν ο κοροναϊός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

 

 

Ειδικότερα σε διαδικτυακή έρευνα που παρουσιάζει το CBS μια στις τρεις μικρές εταιρείες παγκοσμίως υποχρεώθηκε να απολύσει για να μην βάλει λουκέτο στη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού τον Μάιο.

 

Την ίδια ώρα σχεδόν το 26% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν στην έρευνα του Facebook, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και την Παγκόσμια Τράπεζα, απάντησε ότι έκλεισε κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαϊου 2020.

 

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 30.000 επικεφαλής μικρών επιχειρήσεων από πάνω από 50 χώρες.

2 στις 3 επιχειρήσεις είδαν στις πωλήσεις τους να πέφτουν στο lockdown

 

Από τις επιχειρήσεις που έμειναν «ζωντανές» και δεν έβαλαν λουκέτο κατά τη διάρκεια του lockdown, σχεδόν δύο στις τρεις επικαλέστηκαν λιγότερες πωλήσεις σε σχέση με πέρσι.

 

Ως αποτέλεσμα των χαμηλών πωλήσεων, το ένα τρίτο των μικρότερων επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν πως για να «επιβιώσουν» προχώρησαν σε μείωση του προσωπικού τους.


«Η πανδημία του κοροναϊού δεν είναι απλά μια επείγουσα κατάσταση για την δημόσια υγεία. Είναι επίσης και μια οικονομική κρίση, η οποία πλήττει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εξαιρετικά ισχυρά», σύμφωνα με την έκθεση.

 

Σημειώνεται πως η πανδημία του κοροναϊού υποχρέωσε κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο να επιβάλουν lockodown  αυτή την χρονιά καταρρακώνοντας την οικονομική δραστηριότητα πολλών χωρών.

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι αναμένει συρρίκνωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 4,9% μέσα στο 2020.

 

Ποιοι τομείς και ποιοι επιχειρηματίες επλήγησαν περισσότερο

 

Η έρευνα αναφέρει ότι οι τομείς που  επικεντρώνονται στις ανάγκες του καταναλωτή επλήγησαν περισσότερο.

Ειδικότερα περίπου το 54% των επιχειρήσεων του τομέα του τουρισμού και 47% των μικρότερων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας και της διοργάνωσης εκδηλώσεων απάντησαν ότι ήταν κλειστές την περίοδο που διενεργήθηκε η έρευνα.

 

Το πιο συγκλονιστικό απ’ όλα μάλιστα είναι πως σύμφωνα με την έρευνα οι επιχειρήσεις των οποίων επικεφαλής είναι γυναίκες ήταν πιθανότερο να είναι κλειστές εκείνη την περίοδο σε σχέση με τις επιχειρήσεις με επικεφαλής άνδρες.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....