Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 06/12/18

«Με την Ιταλία σε τέτοια κατάσταση είναι υπερβολικό να αισιοδοξεί κανείς για την Ευρωζώνη»

 

Η ευρωζώνη δεν δείχνει κανένα σημάδι οικονομικής ανάκαμψης, καθώς η Ιταλία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης, αφού η λαϊκιστική κυβέρνηση δίνει τη μάχη με τις ευρωπαϊκές αρχές για τα σχέδια δαπανών. Όπως έγραψε το Bloomberg, ο Δείκτης διαχείρισης προμηθειών IHS Markit για την παραγωγή και τις υπηρεσίες στο μπλοκ των 19 χωρών- μελών μειώθηκε σε 52,7 το Νοέμβριο από 53,1 τον Οκτώβριο.

 

 

Παρά το ότι η επίδοση ξεπέρασε μια προηγούμενη εκτίμηση, ήταν η χειρότερη που σημειώθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2016 και δε δείχνει, παρά μόνο μια οριακή αύξηση στον ρυθμό ανάπτυξης κατά 0,3% στο τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεση. "Η περιοχή της Ευρωζώνης παραμένει κολλημένη σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον", δήλωσε ο Chris Williamson, οικονομολόγος της IHS Markit. "Οι απαντήσεις στην έρευνα τόνισαν αυξανόμενη ανησυχία για το Brexit και για τον εμπορικό πόλεμο, μια αυτοκινητοβιομηχανία με έντονο εσωτερικό ανταγωνισμό και, βέβαια, την αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις οικονομικές και πολιτικές προοπτικές".

 

Η επιβράδυνση αρχίζει να επηρεάζει την αγορά εργασίας. Η απασχόληση διευρύνθηκε το Νοέμβριο με τον πιο αδύναμο ρυθμό της τελευταίας διετίας, ενώ η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιρλανδία γίνονται φτωχότερες.

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τα σημάδια πτώσης της δυναμικής ανάπτυξης και την απειλή μιας μεγάλης ύφεσης στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, όταν οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής θα συναντηθούν στις 13 Δεκεμβρίου.

 

Αναμένεται να καλύψουν το πρόγραμμα εξαγοράς περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,6 τρισεκατομμυρίων ευρώ (3 τρισεκατομμύρια δολάρια) με δέσμευση να διατηρήσουν σημαντικό βαθμό τόνωσης μέσω των επανεπενδύσεων των ομολόγων λήξης.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....