| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Μείωση ενοικίου: Αλλάζουν τα δεδομένα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

 

Σάββατο, 07/11/2020

 

   Share

 

Επέκταση της μείωσης ενοικίου κατά 40%, για κάθε πληττόμενο από την πανδημία, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

 

Η παράταση του εν λόγω μέτρου αποτελεί και παραγκωνισμό των ρυθμίσεων για τις οικειοθελείς μειώσεις, αλλά και την άμεση επιστροφή του 50% της μείωσης (αντί του 30% που ίσχυε μέχρι τώρα), που δεν θα επιστρέφεται με φορολογικό συμψηφισμό, παρά θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους και θα πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

 

Ικανοποιείται, λοιπόν, το κύριο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) περί επιστροφής του 50% των απωλειών κάθε ιδιοκτήτη, διά μέσου άμεσης επιδότησής του και όχι φορολογικού συμψηφισμού, ο οποίος, για όσους συνεπείς φορολογούμενους μπόρεσαν να εξοφλήσουν τις εφετινές φορολογικές τους υποχρεώσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση του 2%, θα ήταν άνευ άμεσης σημασίας, αφού θα έπρεπε να περιμένουν έως τον Ιούλιο του 2021 για ν’ αφαιρεθεί η επιστροφή από τις φορολογικές υποχρεώσεις τους για επόμενη πια χρονιά.

 

Η ΠΟΜΙΔΑ κρίνει το γεγονός ως μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, τονίζει πως είναι αρνητική η συνεχιζόμενη εξαίρεση των εκμισθωτών με τα «κομμένα» ενοίκια απ’ όλες τις λοιπές διευκολύνσεις και μεταθέσεις φορολογικών υποχρεώσεων, ρυθμίσεων κ.τ.λ. (και από μειώσεις ενοικίων κύριας και φοιτητικής κατοικίας) που προβλέπονται για τόσες άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία συμψηφισμού των προηγουμένων υποχρεωτικών μειώσεων της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020, ούτε αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος των εκμισθωτών - κάθε είδους νομικών προσώπων.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....