| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Χρ. Μεγάλου: Νέες χορηγήσεις €5 δισ. ο στόχος της Τρ. Πειραιώς για το 2020

 

Σάββατο, 01/02/2020

 

   Share

 

Στόχο για χορηγήσεις 4 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και 1 δισ. ευρώ προς νοικοκυριά έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για το 2020, μετά την αύξηση των χρηματοδοτήσεων του ομίλου κατά 4 δισ. ευρώ το 2019.

 

 

Τούτο επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σε εκδήλωση με τη συμμετοχή συνεταιριστών και πελατών της Αγροτικής Τραπεζικής που πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica 2020, την Παρασκευή.

 

Ο επικεφαλής του τραπεζικού ομίλου αναφέρθηκε τόσο στην συνολική πορεία της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία χρόνια, όσο και στις πρωτοβουλίες της για τον αγροδιατροφικό τομέα.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε τα εξής:

 

· Η δέσμευση της Τράπεζας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών υλοποιήθηκε, μέσω της αύξησης νέων χρηματοδοτήσεων ύψους άνω των €4 δισ. το 2019, και αναβαθμίζοντας περαιτέρω τον στόχο για το 2020 στα €5 δισ. Από αυτά, τα 4 δισ. ευρώ κατευθύνονται προς τον επιχειρηματικό τομέα.

 

· Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που διατηρεί αυτοτελή και εξειδικευμένη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Τραπεζικής. Σήμερα εξυπηρετεί πάνω από 300 Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, με ενεργά χρηματοδοτικά όρια ύψους €400 εκατ.

 

· Το 2019 αύξησε τις καθαρές χορηγήσεις της προς τους αγροτικούς συνεταιρισμούς άνω των €70 εκατ., ενώ για το 2020 οι στόχοι είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι, σε ταύτιση με την αναπτυξιακή δυναμική της Ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα οι νέες χρηματοδοτήσεις, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις ανανεώσεις πιστωτικών ορίων, αποκλειστικά προς τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς θα προσεγγίσουν το ποσό των €100 εκατ.

 

· Καθημερινά η Τράπεζα Πειραιώς ενεργοποιεί τα ισχυρά διακριτά της πλεονεκτήματα που εδράζονται στην πολυετή άριστη εξυπηρέτηση των πελατών σε εξατομικευμένο επίπεδο, την ανταγωνιστική τιμολόγηση, τα εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχει από μακρού χρόνου όπως το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας και η ενίσχυση των εξαγωγών σε σύμπραξη με τη Πειραιώς Factors (νέες χορηγήσεις άνω των €150 εκατ. το 2019 κυρίως σε εξαγωγικές δράσεις).

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς επικαλέστηκε τους πρόσφατους οικονομικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, τονίζοντας –μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα:

 

· Η γεωγραφική θέση της χώρας, το κλίμα, η μορφολογία του εδάφους, το περιβάλλον και η παράδοση μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να δημιουργήσουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που να αναγνωρίζονται διεθνώς. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα δώσουν προβάδισμα σε μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μεγάλους, διεθνείς παραγωγούς όπως η Ισπανία, η Τουρκία ακόμα και η Αίγυπτος.

 

· Για να βελτιωθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της Ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, θα πρέπει να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος και μεγέθους, να εισαχθούν νέες τεχνολογίες, να γίνουν επενδύσεις και να μειωθεί το κόστος. Ένας ρεαλιστικός τρόπος για να γίνει αυτό, είναι η ανάπτυξη κάθε μορφής συμπράξεων ανάμεσα σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.

 

· Οι σύγχρονοι συνεταιρισμοί πρέπει να λειτουργούν ως υπόδειγμα, να δείχνουν τον δρόμο. Γι’ αυτό και η Τράπεζα Πειραιώς ενθαρρύνει και είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την υιοθέτηση νέων καινοτόμων τρόπων παραγωγής, όπως η ευφυής και η συμβολαιακή γεωργία.

 

· Τα συνεταιριστικά σχήματα πρέπει να λειτουργούν ως υγιείς επιχειρήσεις και να ανταγωνίζονται επάξια τις άλλες εταιρικές μορφές ιδιωτικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο εγχώριο και παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον.

 

· Οι νέοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι αποτελούν κλειδί για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική καθώς με την ενέργεια και την έμπνευσή τους, είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν, με στόχο ένα βιώσιμο, κερδοφόρο και παραγωγικό μέλλον για τον πρωτογενή τομέα. Ήδη η Τράπεζα συνεργάζεται με περισσότερους από 40.000 νέους αγρότες προσφέροντάς τους ένα πλέγμα προϊόντων προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους όπως:

 

*Εξειδικευμένο Δάνειο Νέων και Νεοεισερχόμενων Αγροτών με ευέλικτα χαρακτηριστικά και ικανή περίοδο χάριτος.

*Δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής

* Μικροχρηματοδότηση έως €5.000 με γρήγορες διαδικασίες

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....