Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 30/10/18

Μια «απομίμηση» της Μέρκελ η νέα Μέρκελ

 

Όπως σχολίασε το Reuters χθες, η γενική γραμματέας της CDU Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης, σύμφωνα με πηγές του κόμματος.

 

 

Nωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, η Άνγκελα Μέρκελ παραιτείται της ηγεσίας του κόμματος, μετά το βαρύ αποτέλεσμα για το CDU στην Έσση. Η Μέρκελ θα προχωρήσει σε δηλώσεις, ενώ φαίνεται ότι θα παραμείνει καγκελάριος.

 

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, η ΑΚΚ είναι γνωστή και ως «μίνι Μέρκελ» , είναι γεννημένη το 1962 και θεωρείται η «εκλεκτή» της Άνγκελα Μέρκελ για την ηγεσία του κόμματος.
 

Πρωθυπουργός από το 2011 έως το 2018 του κρατιδίου του Ζάαρλαντ εωσότου τον περασμένο Φεβρουάριο που εξελέγη γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, η Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρρενμπάουερ διαθέτει πολιτικό και ιδεολογικό προφίλ που μπορεί να συνοψισθεί στη φράση: «Κοινωνικός συντηρητισμός με ισχυρές δόσεις αριστερών οικονομικών απόψεων».

 

«Υπάρχει στη ζωή του καθενός μία στιγμή που δεν είναι αρκετό να δείχνεις κάποιον και να λες αυτό έπρεπε να έχει κάνει, αλλά να δίνει μόνος σου τις απαντήσεις. Γι’ αυτό θέτω την υπηρεσίες μου στη διάθεση του κόμματος», είπε επί τη αναλήψει των νέων της καθηκόντων.

 

Οι οικονομικές της απόψεις βρίσκονται στα αριστερά του CDU: Θεωρείται μία από τις πλέον φανατικές υπερμάχους του κατώτατου μισθού και μάλιστα πριν από τις εκλογές του 2013 είχε προτείνει την αύξηση του ανώτατου ποσοστού φορολόγησης στο 53% , οδηγώντας οδηγώντας τον Ράινερ Μπρούντερλε, των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), να την χαρακτηρίσει «σοσιαλίστρια».
 

Ωστόσο οι κοινωνικές της αντιλήψεις θεωρούνται ξεκάθαρα συντηρητικές.

 

Έχει αντιταχθεί στη διαφήμιση υπέρ των εκτρώσεων, ενώ το 2015 προκάλεσε μεγάλη δημόσια αντιπαράθεση υποστηρίζοντας ότι το πράσινο φως στους γάμους ομοφυλοφίλων μπορεί να ανοίξει το δρόμο στην αιμομιξία και την πολυγαμία.
 

Κόρη λυκειάρχη, η Κραμπ Καρενμπάουερ μεγάλωσε σε καθολική οικογένεια, πηγαίνοντας στην εκκλησία κάθε Κυριακή και νηστεύοντας το κρέας τις Παρασκευές, η AKK έχει ζήσει σχεδόν ολόκληρη τη ζωή της στο Πιούτλινγκεν, μια πόλη πληθυσμού 20.000 ανθρώπων.

 

Όπως έχει εξομολογηθεί αρχικά σκόπευε να γίνει μαία, αργότερα δασκάλα, αλλά έπειτα μπήκε στο CDU από τα 18 της και συνέχισε σπουδάζοντας πολιτικές επιστήμες και νομικά.

 

Της αρέσουν οι AC /DC, περηφανεύεται για την κρεατόσουπα που φτιάχνει, σε τοπικές εκδηλώσεις καρναβαλιού ντύνεται συνήθως καθαρίστρια και περιγράφει τον εαυτό της ως βιβλιοφάγο.

 

Σήμερα δηλώνει ότι δεν θέλει το CDU να στραφεί δεξιότερα καίτοι το κόμμα χάνει ψήφους προς την ακροδεξιά, αλλά έχει ζητήσει αυστηρότερη συμπεριφορά προς όσους πρόσφυγες εξαπατούν τις αρχές στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν άσυλο.

 

Η Κραμπ – Κάρενμπαουερ είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, τα οποία μεγάλωσε κυρίως ο σύζυγός της Χέλμουτ:

 

«Ο σύζυγός μου και εγώ», έχει πει «είχαμε μια πολύ ρεαλιστική συμφωνία από την αρχή: Όποιος κερδίζει τα περισσότερα δουλεύει φουλ τάιμ. Έτσι ανταλλάξαμε τους κλασικούς ρόλους».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....