| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Μικρή αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων παρά το αρνητικό κλίμα

 

Δευτέρα, 11/05/2020

 

   Share

 

Πιέσεις προκαλεί σήμερα στις αγορές ομολόγων η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού που καταγράφηκε σε Γερμανία και Κορέα.

 

 

Η εξέλιξη αυτή σχεδόν δέκα μέρες μετά την άρση των περιορισμών στις δύο χώρες, προκάλεσε έντονη ανησυχία και στην επενδυτική κοινότητα. Οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τα ομόλογα της περιφέρειας, και γενικότερα από τοποθετήσεις που ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο. Παρά ταύτα, η ελληνική δευτερογενής αγορά των ομολόγων κινήθηκε σταθεροποιητικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκε περιορισμένη άνοδος των τιμών με υποχώρηση των αποδόσεων.

 

Έτσι, στην εγχώρια δευτερογενή αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν σήμερα στο 2,15% - 2,17% από 2,19% την Παρασκευή, στο 2,59% από 2,64% κυμάνθηκε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, ενώ του 15ετούς υποχώρησε στο 2,14% από το 2,16%.

 

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 2 εκατ.ευρώ τα οποία στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 2,17% από 2,19% έναντι-0,52% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,69% από 2,74%.

 

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς πτωτικά κινείται το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται έναντι του δολαρίου νωρίς το απόγευμα στα 1,0804 δολ από τα 1,0836 δολ. που άνοιξε η αγορά.

 

Η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις συνεχίζει να ευνοεί το δολάριο ΗΠΑ που αποτελεί το κυριότερο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Περιορισμένη επίπτωση είχαν στο δολάριο τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τα οποία κατέδειξαν ελαφρώς μικρότερη της αναμενόμενης επιδείνωση. Ωστόσο, η ιδιαίτερα επεκτατική πολιτική της Fed και η εκτίμηση της αγοράς για μείωση των επιτοκίων της σε αρνητικά επίπεδα επηρεάζουν αρνητικά το δολάριο. Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Απρίλιο σε ιστορικό υψηλό (14,7%, έναντι πρόβλεψης 16%, από 4,4% που ήταν τον Μάρτιο )

 

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0824 δολ.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....