Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:06 - 25/02/19

Μοσκοβισί: "Η ευρωπαϊκή ιδέα απειλείται"

 

«Η Ευρώπη είναι ισχυρή, όμως η ευρωπαϊκή ιδέα απειλείται» δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε μια εκπομπή των Europe 1, CNews και Les Echos, τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

 

 

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών (2012-2014) της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ, η κρίση δεν είναι πλέον οικονομική, είναι πολιτική.
 

«Η Ευρώπη έχει βγει από την οικονομική κρίση, και αυτό είναι σημαντικό (...) Όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες αναπτύσσονται μαζί εδώ και πολλά χρόνια. Θα υπάρξει μια μικρή επιβράδυνση, αλλά ποτέ δεν υπήρχαν τόσα πολλά άτομα σε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη», είπε.
 

«Έχουμε υγιή δημόσια οικονομικά», πρόσθεσε, προτού υπενθυμίσει πώς ήταν η κατάσταση προτού αναλάβει Επίτροπος, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια: «Εκείνη την εποχή υπήρχαν καμιά δεκαριά χώρες που βρίσκονταν στη ‘διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος’ με ελλείμματα πάνω από το 3%. Σήμερα, καμία!»
 

Αργοτερα παραδέχθηκε πως η Γαλλία θα έχει έλλειμμα 3,2% το 2019 αλλά αυτό θα είναι, όπως είπε, παροδικό.
Για τον Μοσκοβισί, «η Ευρώπη υποφέρει από τα επακόλουθα, τις ουλές της κρίσης, που είναι πρώτα απ΄όλα οι ανισότητες».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....