Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07/02/19

Μπηχτές Τσακαλώτου σε Δραγασάκη: Σοβαρότητα από όλους όταν μιλάμε για τράπεζες και κόκκινα δάνεια

 

Σοβαρότητα από όλες τις πλευρές σε ό,τι αφορά στις τράπεζες και στη διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση της σύμβασης παράτασης της παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθηκεύσεων της Βουλής.

 

 

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, ο κ. Τσακαλώτος υιοθέτησε αυστηρό τόνο.

 

«Πρέπει όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες. Οι τράπεζες πέρασαν τα crash tests, φθάνουν στους στόχους τους και κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια. Επίσης, ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται ένα σύστημα εγγυήσεων για να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα, ανέφερε πως ο κ. Δραγασάκης έκανε τη συζήτηση, αλλά αντί κάποιοι να μπουν στην ουσία που ανέλυσε, πώς βλέπει η κυβέρνηση το θέμα και με ποιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε, απλά υποστηρίζουν πως έχουν πρόβλημα οι τράπεζες.

 

«Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να μειώσουν τα «κόκκινα δάνεια» και να προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία και όλοι έχουν ευθύνη να συμβάλουν σε αυτό», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....