| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Νέα αυστηρά μέτρα με όριο δήμου για τα SMS στο 13033 και ΕΡΓΑΝΗ αντί για βεβαίωση τύπου Α

 

Τρίτη, 10/11/2020

 

   Share

 

Νέες οδηγίες θα δώσει η κυβέρνηση στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των μέτρων της καραντίνας με τον σχεδιασμό να προβλέπει όριο δήμου στην χρήση των SMS στο 13033 και αντικατάσταση της βεβαίωσης μετακίνησης τύπου Α από το έγγραφο που βγαίνει από την ΕΡΓΑΝΗ.

 

 

Η κυκλοφορία των πολιτών τις πρώτες εργάσιμες ημέρες από την επιβολή της καραντίνας σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews φέρνουν αυστηροποίηση των οδηγιών που θα δώσει η κυβέρνηση στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

 

Από νωρίς το πρωί οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πρωτεύουσας δεν θυμίζουν σε τίποτα πόλη που βρίσκεται σε lockdown, με τους εργαζόμενους και επαγγελματίες να βγαίνουν να πάνε στις δουλειές τους.

 

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία από την αποστολή των SMS στο 13033 την Κυριακή εστάλησαν πάνω από 4,4 εκατομμύρια μηνύματα που αφορούσαν και τους 6 κωδικούς που προβλέπονται για τις μετακινήσεις.

 

Για καταστρατήγηση της διαδικασίας αποστολής SMS από τους πολίτες την Κυριακή έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση αποκαλύπτοντας πως μετά τις εννιά το βράδυ στάλθηκαν πάνω από ένα εκατ. μηνύματα για άθληση.

 

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναχαιτίσει την αυξημένη κυκλοφορία των πολιτών με νέες οδηγίες για την τήρηση των μέτρων. Στο τραπέζι ήδη βρίσκεται και αναμένει να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες ότι η αποστολή του κωδικού 6 για άσκηση και άθληση θα αφορά μετακίνηση εντός των ορίων του Δήμου κατοικίας του πολίτη.

 

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις το ίδιο να ισχύσει με τον κωδικό 2 για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, εκτός από την περίπτωση που πολίτης πρέπει να πάει το αυτοκίνητο του στο συνεργείο ή αντικειμενικής αδυναμίας μη εύρεσης καταστήματος προμήθειας τροφίμων εντός των δημοτικών ορίων. Για παράδειγμα στις περιπτώσεις μικρών χωριών ή οικισμών που καταστήματα τροφίμων βρίσκονται κοντά σε όμορους δήμους.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, διευκρίνισε χθες πως δεν υπάρχει όριο στις μετακινήσεις με SMS, όμως αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις, «θα τις κόβει».

 

Όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης τα sms στο 13033 μπορεί να μην έχουν συγκεκριμένο όριο, ωστόσο το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που στέλνουν γραπτό μήνυμα για πολλές μετακινήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σύστημα μπορεί να πει «όχι» και να «αρνηθεί» την έξοδο στον αποστολέα.

 

Αυστηροποίηση των ελέγχων φαίνεται πως θα υπάρξει και με την βεβαίωση τύπου Α λόγω της κατάχρησης που φαίνεται να γίνεται.

 

Επειδή πολλοί εργαζόμενοι υφίστανται πιέσεις να μετακινηθούν με χειρόγραφες βεβαιώσεις τύπου Α για την παροχή εργασίας σε περιπτώσεις που π.χ. έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης ή δεν έχει αναγγελθεί νόμιμα η εργασία τους, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να εκδώσει σαφείς οδηγίες για τις κατ' εξαίρεση περιπτώσεις χρήσης χειρόγραφης βεβαίωσης τύπου Α, τονίζοντας την υποχρεωτική έκδοση των βεβαιώσεων κίνησης των εργαζομένων μόνο μέσω του Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ

 

Θα προβλέπεται και η βεβαίωση τύπου Α σε ειδικές μόνο περιπτώσεις που θα αποδεικνύεται με έγγραφα η χρήση της. Όπως η μετακίνηση εργαζομένων από συγγενείς πρώτου βαθμού προς την εργασία τους λόγω ότι δεν οδηγεί ο εργαζόμενος.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....