Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

15/03/19

Νέα δημοσκόπηση: Οι διαφορές & τα ποσοστά των κομμάτων

 

Σχεδόν ίδια παραμένει η εικόνα των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου σε σύγκριση με την έρευνα της Interview που διενεργήθηκε τον Φεβρουάριο. Η διαφορά είναι σχεδόν διψήφια και καμία από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δεν δείχνει να μπορεί να αλλάξει το κλίμα.

 

 

Μπροστά είναι και στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με τον κ. Τσίπρα, φαινόμενο σπάνιο για εν ενεργεία πρωθυπουργό. Συντριπτικά μπροστά είναι η ΝΔ και στην  παράσταση νίκης με 66%, κάτι που σημαίνει ότι μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, πολύ μεγαλύτερη από τα ποσοστά της ΝΔ, πιστεύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο τελικός νικητής των εκλογών.

 

Αν σε κάτι πάντως δείχνει η κυβέρνηση  να έχει πείσει τον κόσμο, είναι ο χρόνος των εκλογών, καθώς ένας στους δυο Έλληνες πιστεύει ότι εκλογές θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα και στην ερώτηση για τον ποιον θα προτιμούσατε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά την κριτική που έχει ασκηθεί στον σημερινό Πρόεδρο για τη στάση του στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, η επίδοσή του με ποσοστό 25% δεν είναι καθόλου κακή, τον φέρνει μάλιστα και πιο ψηλά από ότι τον Κ. Καραμανλή. Βέβαια και εδώ ο «κανένας» έρχεται πρώτος με ποσοστό 29% που δείχνει την αποστροφή του κόσμου απέναντι  στους θεσμούς αλλά και στο πολιτικό σύστημα. Πάντως η αποδοχή του κ. Παυλόπουλου δικαιώνει τον Πρωθυπουργό, που τον πρότεινε ήδη από τώρα για μια ακόμη θητεία.

 

Άνοδο καταγράφει η Χρυσή Αυγή κατά μια μονάδα σε σχέση με την τελευταία έρευνα και είναι ένα μέγεθος που στις επόμενες μετρήσεις μας θα μας απασχολήσει. Με δεδομένο ότι οι ευρωεκλογές μάλλον θα προηγηθούν των εθνικών και με τη χαλαρότητα της ψήφου που γνωρίζουμε ότι έχουν αυτές οι εκλογές, δεν αποκλείεται να δούμε τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ελαφρώς πιο πάνω από αυτά που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στις εθνικές εκλογές. Άλλωστε πανευρωπαϊκά καταγράφεται μια ανοδική τάση για τα κόμματα αυτού του είδους.

 

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....