Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 10/10/18

Νέες προειδοποιήσεις για την πορεία της τιμής του «μαύρου χρυσού» και την παγκόσμια ανάπτυξη

 

Σε νέα της ανάλυση η Bank of America ML προειδοποίησε πως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, οι περιορισμοί στην αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου, η αναταραχή στη Βενεζουέλα και η αυξημένη ζήτηση είναι παράγοντες που ασκούν ανοδικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου. Και σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές της Bank of America, η αύξηση αυτή των τιμών ενέργειας, μπορεί να οδηγήσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, τη Βρετανία και την Ιαπωνία, εκτός εάν ΗΠΑ, Αυστραλία και Βραζιλία, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί συνολικά η παγκόσμια οικονομία.

 

 

Όπως μετάδωσε το Bloomberg, οι αναλυτές της Bank of America Ethan Harris και Aditya Bhave ανέφεραν πως το δολάριο μπορεί, από την πλευρά του, να παίξει ρόλο «μπαλαντέρ». Ένα ισχυρότερο δολάριο θα κάνει εντονότερες τις όποιες εξελίξεις, με τους εισαγωγείς πετρελαίου να δέχονται ισχυρότερες πιέσεις και τους παραγωγούς να κερδίζουν περισσότερο, ενώ ένα πιο αδύναμο δολάριο θα εξισορροπούσε κάπως την κατάσταση σχολιάζουν οι αναλυτές της Bank of America.

 

«Η ενίσχυση της τιμής του δολαρίου φαίνεται αναπόφευκτη και, κατά την άποψή μας, τα 100 δολάρια ανά βαρέλι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής», γράφουν. «Η πιθανότητα πετρελαϊκού σοκ είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες ανησυχίες μας για το ερχόμενο έτος, μαζί με τους εμπορικούς πολέμους και τους κινδύνους ενός «-exit» στην Ευρώπη», προσθέτουν

 

Η προθεσμιακή τιμή του Brent έχει ενισχυθεί πάνω από 25% φέτος, φτάνοντας τα 84,35 δολάρια την Τρίτη. Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, η Merrill Lynch ανέφερε ότι αναμένει πως το Brent θα «πιάσει» τα 95 δολάρια μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου.

 

Σύμφωνα με την έκθεση της BofAML, οι χώρες που αναμένεται να βγουν χαμένες από την άνοδο των τιμών είναι, ιστορικά, πολύ σημαντικότερες για το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας και τις αγορές απ’ ό,τι οι πετρελαιοεξαγωγικές χώρες.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....